Da pogreša smučanje, šampionka Ilka Štuhec ne skriva. Kdaj se bo lahko znova vrnila na smuči?

Po treh mesecih od poškodbe kolena na treningu v Pitztalu mariborska šampionka Ilka Štuhec dobro napreduje z okrevanjem. Zdravnik Niklaus Friederich, ki je Ilko 26. oktobra lani operiral v Baslu, je bil že konec decembra po pregledu izredno zadovoljen z napredkom konena.  Izpostavil je izjemno mišično moč in stabilnost kolena, ki ju je Ilka uspela pridobiti v relativno kratkem časovnem obdobju.

Vedno nasmejano in optimistično Ilko smo nedavno ujeli na Mariborskem Pohorju in jo povprašali, ali kaj pogreša smučanje. »Vsekakor, zima je in sneg na Pohorju je super, jaz sem pa doma in lahko samo gledam gor zaenkrat ...« je dejala.

Kdaj bo lahko spet stopila na smuči? »Ne vem, težko je reči konkreten datum, ker se treningi stopnjujejo. Koleno je super, kdaj bo pa res tako dobro, pa je težko zdaj predvideti. Upam, da čim prej,« odgovarja.

Ilka te dni nemoteno nadaljuje s procesom rehabilitacije in treninga, ki poteka pod vodstvom fizioterapevtke Darje Kramberger in kineziologinje Anje Šešum. Da rehabilitacija kolena poteka po načrtih, je Ilka prav včeraj sporočila tudi preko družbenih omrežij.

bows and and happy 3 months #myseason

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

note to me. from left knee buddie. cheers to 3 months pal bring it on

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice