Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
V Altenmarktu je danes na sporedu še ženska kombinacija s superveleslalomom in slalomom.

Svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec se je po petkovem padcu na treningu na včerajšnjem smuku zbrala, odpeljala dobro in osvojila sedmo mesto. To je daleč najboljša uvrstitev Mariborčanke v letošnji sezoni, potem ko je bila na dosedanjih dveh smukih 17. in 21., na superveleslalomih pa 20. in 32.

V Altenmarktu je danes ob 9.15 na sporedu še kombinacija s superveleslalomom in slalomom. Tudi na tej tekmi bo izmed Slovenk startala samo Ilka Štuhec.

Ilka se je na progo podala s startno številko 10. Superveleslalom je v zgornjem delu odpeljala z nekaj težavami, a kmalu je bilo težav preveč in je v spodnjem delu odstopila.

Na zahtevni progi, na kateri so imele večje možnosti veleslalomske specialistke in manj tiste, ki so boljše v hitrih disciplinah, je bilo precej odstopov, poroča STA.

Tako so brez uvrstitve med drugimi ostale Američanka Mikaela Shiffrin, Slovakinja Petra Vlhova, olimpijska prvakinja v tej disciplini Švicarka Michelle Gisin, Italijanka Sofia Goggia in Kanadčanka Marie-Michele Gagnon.

Rezultati v živo tukaj.

Slalom se je pričel ob 11.45.

Številčno močnejšo zasedbo bo imel slovenska vrsta že v torek, ko bo v avstrijskem Flachauu na sporedu večerni slalom z Meto Hrovat, Ano Bucik, Marušo Ferk in Klaro Livk.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice