Mariborska smučarska šampionka Ilka Štuhec je v intervjuju za Dnevnik spregovorila o rehabilitaciji po strgani križni vezi, žalostjo ob izpustitvi olimpijskih iger in tudi o njenem odnosu s Smučarsko zvezo Slovenije.

Ilka Štuhec se je po strgani križni vezi in oktobrski operaciji v Švici pri dr. Freidrichu meseca februarja znova podala na sneg. V intervjuju, ki si ga lahko v celoti preberete v današnji izdaji Dnevnika, je razkrila, da bo kmalu začela trenirati tudi med količki.

»Prostemu smučanju se lahko posvečam že skoraj s polnimi obremenitvami. Konec prejšnjega tedna sem denimo smučala tri dni zapored. Kmalu bom začela trenirati med količki. Do konca maja želim izkoristiti pogoje ter čim več smučati na snegu,« je povedala v intervjuju za Dnevnik.

Jok ob misli na olimpijsko kolajno

Zaradi poškodbe je bila primorana izpustiti olimpijske igre, na katerih bi veljala za eno največjih favoritinj za kolajne. Kljub temu ni poslušala številnih nasvetov za različne rehabilitacije, ki naj bi ji omogočile olimpijski nastop. Z izpustitvijo sanj o olimpijski kolajni se je sprijaznila, čeprav ji je bilo zelo težko.

»Predvsem na začetku iger je bilo težko. Hote ali nehote sem se kdaj vprašala, kje bi bila, če bi bila med njimi. Ker sem vselej verjela, da bi bila olimpijska sezona še boljša kot minula, bi bila verjetno v Pjongčangu visoko. Nedavno mi je sestra rekla, da olimpijska kolajna gor ali dol, tako in tako bi jo imela shranjeno v neki vitrini. Potem sva se obe zjokali. Odkrit odgovor je, da bi jo vsekakor raje imela kot ne,« je povedala Štuhčeva za Dnevnik.

Izjemno draga operacija v Švici

Spregovorila je tudi o odnosu s Smučarsko zvezo Slovenije, ki ni izpolnjevala obveznosti, določene pred sezono. V zadnjih tednih naj bi s strani smučarske zveze začela prejemati določena plačila za nazaj, a se s tem ni pretirano ukvarjala, zato ne more povedati, kolikšen del, ki jo je pripadal, je že dobila na svoj račun.

Rehabilitacijo svojega kolena je izpeljala povsem v lastni organizaciji in na svoje stroške. Tako je ob vprašanju o strošku operacije v Švici za trenutek zastala, nato pa vendarle razkrila.

»Triinpoldnevno bivanje v bolnišnici z operacijo me je stalo 18.400 švicarskih frankov. To je zelo veliko, saj denimo podoben poseg v Avstriji v najdražji kliniki stane 5800 evrov. Če bi bila švicarska državljanka, bi bila operacija cenejša, a sem kot tujka plačala visok davek. Kar zadeva vse stroške rehabilitacije, težko podam natančnejši znesek,« je še povedala za Dnevnik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice