Avstrijskim organizatorjem je ponagajal sneg, smuk v Altenmarkt-Zauchenseeju je zato odpadel.

Najhitrejši kodri na snegu so danes v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju zaman čakali na boj za četrto zmago v smuku, ki bi se moral začeti ob 11.15. Govorimo seveda o izjemni Ilki Štuhec, ki skupaj s sotekmovalkami zaman čakala na trening in nato še četrti smuk za svetovni pokal v tej sezoni.

Avstrijski organizatorji so najprej trening zaradi odvečnega snega morali prestaviti na 10.45, nato pa so tekmo kljub boju z vremenom morali odpovedati. Za jutri je na avstrijskem prizorišču predvidena alpska kombinacija s superveleslalomom z začetkom ob 9.30 in slalomom z začetkom ob 12.15.

300 točk pred drugouvrščeno Goggio

Spomnimo, da je prve tri smuke za svetovni pokal v tej sezoni osvojila 26-letna Mariborčanka, ki je imela na danes štartno številko 5 in naj nosila rdečo majico vodilne smukačice. Decembra je pometla s konkurenco v Lake Louisu in Val s'Iseru za popolni izkupiček 300 točk. Ilka ima pred drugouvrščeno Sofio Goggio v posebnem seštevku discipline 138 točk prednosti. 

Na startu sta danes sicer čakali še dve Slovenki, in sicer Maruša Ferk s številko 44 in Vanja Brodnik s številko 53.

Smukaško preizkušnjo je nameravala izpustiti vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanka Mikaela Shiffrin. Prvič po dolgem času pa sta se na progo želeli podati njeni rojakinji Lindsey Vonn in Julia Mancuso, ki sta napovedali vrnitev v belo karavano.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice