Osemindvajsetletna Mariborčanka je v Cortini včeraj osvojila še četrte stopničke za popoln komplet na tem prizorišču. Pred dvema letoma je zmagala na superveleslalomu in bila tretja na smuku, letos pa je smukaškemu drugemu mestu dodala še tretje.

28-letna Ilka Štuhec je v Cortino d'Ampezzo prišla z izjemno popotnico dveh zmag, potem ko je v Val Gardeni 18. in 19. decembra osvojila smuk in superveleslalom.

Po enomesečnem premoru zaradi odpovedi tekem v St. Antonu pa je niz vrhunskih uvrstitev nadaljevala tudi v Cortini, kar je zelo dobro izhodišče za napad na svetovnem prvenstvu, ki bo februarja v Aareju.

Ilka je tokrat nastopila s številko 3, vozila odlično, a se ujela v past na progi in odstopila. To je prvi odstop Mariborčanke v sezoni.

Na istem mestu se je za Štuhčevo pripetila napaka tudi Švicarki Lari Gut-Behrami. Na nekoliko bolj tehnično zapleteni progi, ki jo je postavil njen trener Alex Hoedelmoser, je nato odstopila tudi, z dvanajstimi zmagami kraljica Cortine, Američanka Lindsey Vonn

Postavitev je terjala še dve žrtvi, odstopili sta tudi Švicarka Michelle Gisin in tudi Avstrijka Ramona Siebenhofer, ki je dobila letošnji prvi dve tekmi v Cortini, oba smuka v dveh dneh.

Trenutni vrstni red:

1. Mikaela Shiffrin (USA) 1:22.48 1:22.48    

2. Tina Weirather (Liechtenstein) +0.16 1:22.64

3. Tamara Tippler (Austria) +0.18 1:22.66

Spremljate izide V ŽIVO.

Ženska karavana svetovnega pokala se bo iz italijanskih Dolomitov preselila na Bavarsko, kjer bosta konec prihodnjega tedna smuk in superveleslalom v Garmisch-Partenkirchnu, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice