Foto: Damjan Trafela
Trojni tekmovalni spored v nacionalnem parku Banff je sklenil danes s superveleslalomom.

Mariborčanki Ilki Štuhec tudi na sobotnem smuku ni uspelo narediti pričakovanega in želenega preboja. Po prihodu v cilj seveda ni bila zadovoljna, saj ji ni uspelo prehiteti nobene izmed smučark, ki so dotlej prišle v cilj. Do konca tekme je 29-letno Štajerko prehitelo še enajst smučark.

V petek je bila 17., dan kasneje pa je preizkušnjo na smuku, ki je bil z vrha, končala na 21. mestu, za zmagovalko iz Avstrije Nicole Schmidhofer pa zaostala 1,98 sekunde. 

Kako ji je šlo na superveleslalomu?

Ilki Štuhec po veliki napaki tudi v tretje ni uspel preboj med najboljše, končala je na 20. mestu. Nemka Viktoria Rebensburg je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi. Na drugo mesto se je presenetljivo zavihtela Italijanka Nicole Delago, tretje mesto je pripadlo Švicarki Corinne Suter.

Trenutni vrstni red:  

1. Victoria Rebensburg

2. Nicole Delago

3. Corinne Suter

...

20. Ilka Štuhec

V Lake Louisu je decembra 2016 Ilka Štuhec osvojila svoji prvi smukaški zmagi. V tisti sezoni je zbrala enajst uvrstitev na zmagovalne stopničke, od tega sedem zmag, poroča STA.

A od konca njene najuspešnejše sezone sta za smučarko dve poškodbi kolena. Zaradi prve je izpustila celotno sezono 2017/2018, tudi olimpijske igre v Pyeongchangu. Uspešno vrnitev v karavano po prvi je kronala z drugim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v smuku v Areju. Sezono pa nato sklenila predčasno februarja z novo poškodbo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
huso in haso d.o.o (nepreverjen)

piši kuči
propalo

šta čemo takšno je življenje
leta so prišla

Starejše novice