FOTO: Jure Banfi
Marcos Tavares in Saša Ivković sta za uradno spletno stran NK Maribor spregovorila o poti čez Valur v drugi kvalifikacijski krog in želji po daljšem evropskem poletju.

»Zelo pomembna zmaga za nas, dejansko smo dobro oddelali tekmo, dobro igrali in naredili, kar smo si vsi skupaj želeli. Led je prebit, pot poznamo in hočemo ponoviti evropske predstave na takšen način,« je o skoku čez prvo oviro dejal Marcos Tavares, ki je število golov v kvalifikacijskih dvobojih povečal že na 29.

»Lep dosežek, ki pa ga ne bi bilo brez mojih soigralcev,« priznava in dodaja: »Iz dobre igre in odločnega začetka smo izpeljali lepo akcijo na desni strani za hitro vodstvo. Krona je zabil lep gol, potem smo prišli še do drugega zadetka, ko mi je lepo podal Kotnik in je bilo lažje nadaljevati. Mirno smo pripeljali tekmo do konca in takšen začetek evropskih kvalifikacij prinaša le še dodatno motivacijo za nadaljevanje sezone.«

Saša Ivković o obrambnem mejniku - skupnih petih golih doma in v gosteh: »To prinaša dodatno samozavest, zanesljivost, še ena odlična zadeva iz teh 180 minut. Lažje je bilo, ker smo imeli zalogo s prve tekme, ko smo zabili 3 gole, ampak smo morali resno, zbrano v tekmo in to smo tudi storili. Odigrali smo taktično dobro, v napadu in obrambi, lahko smo zadovoljni s predstavo.«

Med evropskim popotovanjem mariborski nogometaši ostajajo na severu Evrope, naslednji nasprotnik je švedski prvak AIK. 

»Na papirju so bili boljši nasprotnik, pričakovali smo njihovo napredovanje v dvoboju z Armenci. Prvo tekmo igramo doma, dovolj bo časa za temeljito analizo. Nekako se je izpostavilo, da je naša začetna pot povezana s tekmeci s severa Evrope. Lahko imajo nekaj podobnosti v igri z Islandci, so pa zagotovo kakovostnejša ekipa. Vse bomo naredili, da jih podrobno spoznamo in krenili v tekmo kot v obe proti Valurju. Toda gremo po vrsti, najprej priprave na gostovanje v Velenju. Do sobotnega večera so misli le pri obračunu z Rudarjem,« pravi Ivković o preklopu k naslednjemu izzivu.

Drugi krog Prve lige Telekom Slovenije že jutri ob 20.15 v Velenju, kjer Maribor čaka Rudar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice