Slika je simbolična.
V Kvitfjellu na Norveškem je bil danes z začetkom ob 11. uri na sporedu osmi smuk za svetovni pokal alpskih smučark.

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (1:32,36) je zmagovalka prvega ženskega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem po 20 letih.

Zelo dobro se je na progi znašla edina slovenska smučarka Ilka Štuhec (+0,61), ki je z najhitrejšo vožnja med vsemi na zadnjem odseku skočila tik pod stopničke, na četrto mesto.

Štiriindvajsetletna Vickhoff Lie je izkoristila poznavanje domačega terena za premierno zmago v svetovnem pokalu. Pred današnjim dnem je bila dvakrat druga januarja na smuku v Cortini d'Ampezzo in lani na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu.

Šampionka iz Maribora je svojo četrto uvrstitev na oder za zmagovalke v tej sezoni zgrešila za zgolj dve desetinki sekunde.

Drugo mesto je osvojila Italijanka Sofia Goggia (+0,29), boj za tretje mesto je pripadlo Švicarki Corinne Suter, ki je za zmagovalko zaostala 41 stotink sekunde.

Na današnji tekmi se je še pred finalnim smukom v Soldeuu v Andori razpletel tudi boj za posebni smukaški seštevek.

Goggia je z drugim mestom potrdila svoj še četrti smukaški mali kristalni globus. Štuhec bo sezono končala kot druga najboljša smukačica sezone. Na osmih smukih je zbrala 451 točk, 209 točk manj kot Goggie. Italijanka Irena Curtoni (308) na tretjem mestu ne more ogroziti srebra, ki bo v Andori pripadlo Štuhec.

Sedem tekem pred koncem sezone pa se je razpletel tudi boj za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark. Američanka Mikaela Shiffrin, ki je današnjo tekmo končala na petem mestu, je potrdila svoj peti veliki kristalni globus, drugega po vrsti.

Izzivalke niti teoretično ne morejo več ogroziti prevlade ameriške šampionke.

Shiffrin je na 31 tekmah zbrala 1792 točk. Švicarka Lara Gut-Behrami (997) pa na drugem mestu zaostaja 795 točk. Če ne bo odpovedi, je do konca sezone na sedmih tekmah na voljo le še največ 700 točk.

Shiffrin si je že pred tem zagotovila sedmi slalomski mali globus, zelo dobro ji kaže tudi v boju za veleslalomski seštevek, ko pred Gut-Behrami vodi s prednostjo 118 točk.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice