FOTO: Mediaspeed
Mariborčanka Polona Hercog je v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu premagala Američanko Jenny Brady s 6:3, 6:7 (8), 6:4 in se tako tretjič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za veliki slam.

Osemindvajsetletna Mariborčanka Polona Hercog, sicer 71. igralka sveta, in njena devet mest nižje uvrščena nasprotnica Jenny Brady sta na dvoboju poskrbeli za številne preobrate, v samem zaključku dvoboja pa se je bolje znašla izkušenejša Slovenka, poroča STA.

Odločilna je bila deveta igra tretjega niza, ko je Hercogova 24-letni Američanki še petič na tekmi odvzela servis in nato v naslednji igri na svoj servis po dveh urah in 16 minutah vendarle potrdila zmago.

Po prvem nizu, ki ga je gladko dobila v le 35 minutah, je Hercegova v drugem zapravila tri zaključne žogice in Američanki v odločilnem nizu ponudila možnost za popoln preobrat. V samem zaključku pa je Slovenka vendarle znova vzpostavila prevlado na igrišču in se po Odprtem prvenstvu Francije leta 2010 in Wimbledonu leta 2017 še tretjič prebila v tretji krog grand slama.

Hercogova, ki ji je kot edini izmed šestih slovenskih igralk in igralcev v posamezni konkurenci uspelo priti iz prvega kroga letošnjega drugega grand slama, se bo v tretjem krogu pomerila s sedmo igralko sveta in lansko finalistko Roland Garrosa Sloane Stephens iz ZDA.

Na poti do izenačenja uspeha kariere je Hercogova ves čas bila bolj napadalno usmerjena od njene nasprotnice. Posledično je dosegla kar 40 »winnerjev«, ob tem pa tudi 25 neizsiljenih napak, še poroča STA.

Ravno te so se izkazale za odločilne v maratonski podaljšani igri drugega niza. V njej je dvakrat, pri 7:6 na servis nasprotnice in 8:7 na svoj servis, zapravila »match« žogice. Pred tem je že pri 5:5 v igrah imela prvo priložnost za zmago, a je Američanki uspelo svoj servis ubraniti.

Hercogova se je v tretjem nizu uspešno izognila psihološkem padcu po težko izgubljenem nizu in hitro povedla z 2:0. A sledil je še en preobrat. Američanka je dobila naslednje tri igre in imela v šesti igri na servis Hercogove 30:30, vendar ji znova ni uspelo zlomiti Slovenke, ki je svojo priložnost nato našla - in jo tudi izkoristila - pri 4:4.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice