Kot vse kaže, naj bi mednarodno združenje športnih stavnic pod drobnogled vzelo eno od tekem v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije. Razlog? Sum prirejanja tekme.

Športne stave so v današnjem času ogromen biznis, tako v Sloveniji kot pravzaprav povsod po svetu. Včeraj pa je kot strela z jasnega prišla informacija o tem, da naj bi bilo zaradi suma prirejanja tekem pod drobnogledom eno od srečanj letošnje Prve lige Telekom Slovenije.

Kot so zapisali pri športnem časniku Ekipa, naj bi po njihovih zanesljivih informacijah mednarodno združenje športnih stavnic preiskovala dogajanje na tekmi 8. kroga PLTS, v kateri sta si nasproti stali ekipi Celja in Rudarja. Tekma, ki je bila odigrana 1. septembra, se je končala z zmago Grofov s 3 : 0, ravno Celjani pa bodo danes nasprotnik Maribora.

Stavniške hiše imajo vedno na voljo monitoring, s katerim spremljajo praktično vse, kar se dogaja na vseh tekmah, ki se znajdejo v ponudbi stavniških hiš po vsem svetu. Tekme slovenske prve in druge lige seveda niso nobena izjema, saj jih lahko najdete na različnih stavnicah. 

Po poročanju Ekipe naj bi mednarodno združenje športnih stavnic tako pod drobnogled vzelo srečanje med Celjem in Rudarjem, saj so v tujini zaznali nenavadno visoka vplačila na omenjeno tekmo, in sicer na tri ločene dogodke oziroma ponudbe.

Zmaga Celja, vsaj trije zadetki in točen izid 3 : 0

Visoka vplačila so bila na to, da bodo Celjani slavili na domačem terenu (tip 1), da bodo na srečanju padli vsaj trije zadetki (več kot 2,5 gola) in da se bo srečanje končalo z zmago Celja s 3 : 0. 

Seveda bi bilo prehitro sklepati in delati kakršnekoli zaključke, saj zmaga Celja ni bila nekaj presenetljivega, prav tako pa na tekmah Grofov letos velikokrat pade večje število zadetkov. Tudi na omenjenem srečanju bi bil rezultat lahko še višji, tudi zato, ker so imeli Celjani pri rezultatu 3 : 0 najstrožjo kazen, ki pa jo je Dario Vizinger zastreljal. Seveda ni prvi in ne zadnji, ki se mu je to zgodilo. Je pa res, da naj bi ravno vplačila na točen izid vzbujala največ pozornosti.

Kako točno potekajo preiskave tovrstnih zadev, ni znano, so pa bili po vsej verjetnosti o morebitni preiskavi bržkone obveščeni tako pri Športni loteriji, ki ima glede športnih stav monopol v Sloveniji, in tudi pri Nogometni zvezi Slovenije.

Predsednik Celja Miloš Rovšnik je za Ekipo dejal, da prvič sliši za za kaj takšnega in da se v zvezi s tem nanje ni obrnil nihče. Upamo lahko le, da se v slovenski nogometni ligi ni dogajalo nič sumljivega, saj bi to zagotovo vrglo črno senco na tekmovanje med slovensko nogometno elito.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice