Foto: Jure Banfi
Kdo bo Muro nasledil v vlogi državnih prvakov? Koprčani so pred zadnjim krogom v slabšem položaju, saj so v ponedeljek izgubili z Radomljami. So slednje pred tekmo na Bonifiki finančno spodbudili Mariborčani?

V nedeljo bomo dobili novega državnega prvaka, lovorika pa se bo iz Murske Sobote preselila v Maribor ali Koper. Pred zadnjimi 90 minutami so v boljšem položaju Štajerci.

Državni prvak bo znan v nedeljskem večeru, mariborski nogometaši pa imajo škarje in platno v svojih rokah. O prvem mestu bodo odločali v Fazaneriji, na tekmi z Muro, ki je lani rajala v Ljudskem vrtu.

Tako ali tako pa Štajercem ne bi smelo primanjkovati motiva, saj je v igri največ, kar prinaša slovensko prvenstvo, naslov državnega prvaka, ki močno olajša pot do evropske jeseni.

To so v letošnji sezoni spoznal tudi Sobočani, ki so prvič v zgodovini kluba zaigrali v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Ni skrivnost, da si tega močno želijo tudi v mariborskem taboru.

Povratek na prvo mesto omogočili Radomljani

Mariborčani so bili po porazu v 34. krogu Prve lige Telemach, ko jim je spodrsnilo v Šiški, v sila zahtevnem položaju. Koprčani so se namreč povzpeli na prvo mesto, ki pa ga nekaj dni po pokalnem uspehu niso uspeli zadržati.

Za to so bili zaslužni Radomljani, ki v zaključku sezone nizajo odlične rezultate. Četa Nermina Bašića je na Bonifiki z motivirano predstavo slavila četrto zaporedno zmago, s tem pa je vrnitev na vrh lestvice omogočila Mariboru.

Po poročanju časnika Ekipa SN pa so imeli nogometaši Radomelj v Kopru tudi dodatno motivacijo. Maribor naj bi Radomljam pred tekmo ponudil finančno stimulacijo za zmago na Primorskem.

Gre za potezo, ki je v zaključku prvenstva pogosta širom Evrope, tudi v Sloveniji pa so v preteklosti že krožile govorice o takšnih spodbudah. Ne gre za nič prepovedanega, je pa to v nasprotju s Kodeksom o integriteti.

S finančno nagrado zgolj Maribor?

Pri Ekipi SN sicer pišejo, da naj bi se za podobno potezo odločili tudi Koprčani, a teh govoric še niso uspeli preveriti. Informacijo o finančni spodbudi Maribora Radomljam je športnemu časniku potrdilo več virov, še dodajo.

In kakšen naj bi bil ta znesek? Šlo naj bi za 80 tisoč evrov, kar za Maribor ne predstavlja pretiranega izdatka, še posebej ob zavedanju, da naslov državnega prvaka prinaša bogato finančno stimulacijo. 

Na drugi strani 80 tisočakov za Radomlje ni nezanemarljiv znesek, saj poletni povratnik med prvoligaše deluje na precej manjših finančnih obratih. So pa pri »mlinarjih« prav z denarjem povzročili tudi manjši spor.

Vodstvo Radomelj nogometaše nagradilo z manjšim zneskom?

Nogometaši Radomelj naj bi bili pred tekmo s Koprom obveščeni, da bodo v primeru zmage nagrajeni z 20 tisoč evri, kar je zgolj četrtina celotnega zneska, za katerega so igralci izvedeli zatem in se nato tudi uprli vodstvu kluba.

Varovanci Nermina Bašića so se v znak protesta odločili, da po zmagi v Kopru v znak protesta izpustijo enega od treningov, zahtevali pa so tudi sestanek z vodstvom kluba.

Kakšen je bil razplet sestanka in če so nogometaši izborili vejo malho denarja, pa vsaj za zdaj ni znano.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žalost (nepreverjen)

Seveda sedaj pa še Muraše stimulirajo z bogračem in pivom pa je Maribor prvak. Kaj Koper naj igra za ligo prvakov z stadionom za 3000 gledalcev.

Starejše novice