FOTO: Mediaspeed
Slovenski nogometni virtuoz Josip Iličić, ki je to sezono v dresu Atalante navduševal v Serie A, je za EkipoSN razkril, da si želi svojo kariero zaključiti v Sloveniji - v dresu Maribora.

31-letni Kranjčan je v letošnji sezoni na 36 tekmah v italijanskem prvenstvu in pokalu dosegel 13 zadetkov in prispeval devet asistenc. Bil je eden izmed vodij atraktivne igre Atalante, ki si je zagotovila nastopanje v ligi prvakov in igrala v finalu pokala.

Bržkone najboljši slovenski nogometaš v polju minule sezone, je za EkipoSN spregovoril v luči reprezentančne akcije. Slovenijo v petek v Celovcu čaka obračun s severnimi sosedi, v ponedeljek pa še gostovanje v Latviji. Iličić pa je v pogovoru spregovoril o marsičem, tudi o tem, kje si želi končati svojo nogometno pot. Z odgovorom je popihal na dušo vsem navijačem Maribora, ki si že lahko manejo roke.

Drugo kot Maribor ne pride v poštev

»Zlatka Zahovića sem že poklical in mu rekel, naj začnejo zbirati denar zame (smeh). Šalim se, denar bo najmanj pomembna stvar na svetu. Glede ostalega pa se ne šalim. Če se mi bo uresničila želja in se bom imel možnost vrniti v slovensko ligo, želim igrati le tam, kjer sem preživel najlepših nekaj mesecev in kjer so mi v zelo težkih trenutkih dali vse. Če bom imel možnost končati kariero v Sloveniji, se bom vrnil v Maribor - samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev,« je razkril Iličić.

Navijači vijoličastih lahko torej pričakujejo, da bodo čez nekaj let znova spremljali vragolije Kranjčana, ki je v poletju 2010 že navduševal v Ljudskem vrtu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice