V Maribor se vrača dobrodelna tekaška prireditev Porsche Maribor Run4Motion.

Prijavili se boste lahko na tek na 21 kilometrov,  13 kilometrov, 5 kilometrov ter teke za otroke, starejše in invalide. Polovico vseh zbranih prijavnin bodo organizatorji namenili društvu Rdeči noski.

Porsche Maribor, ki je organizacijo te nove tekaške prireditve zaupal Univerzitetni športni zvezi Maribor, Zdrava zabava, je z dogodkom želel postaviti nove standarde tekaškim dogodkom v Mariboru. S trasami bodo organizatorji povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti. Dogodek ponuja več različnih tras in tekov na 21 kilometrov, 13 kilometrov in 5 kilometrov, ob tem pa tudi krajše trase za otroke in mladostnike ter starejše in invalide. Dogodek bo v že to nedeljo, 26 maja 2019 s startom in ciljem na Ptujski cesti ob Porsche Ptujska.

Na dogodku pričakujejo okoli 800 prijavljenih tekačev

»Pričakujemo okoli 800 tekačev, kar je zadovoljiva številka, glede na to, da je prireditev premierna,« je povedal Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi.

Blagovna znamka Zdrava Zabava je uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa.

Najbolj prepoznavni sta Zzrolano mesto (ki bo 16 junija 2019) in Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, ki vsako leto aktivirata več ljudi.

Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države

Častno pokroviteljstvo nad dogodkom je prevzel predsednik republike Borut Pahor, ki je sam navdušen tekač in je tako podprl prizadevanja organizatorjev, da ustvarijo odlično tekaško prireditev. Dogodek so kot ambasadorji podprli številni znani Mariborčani ter mnogi drugi.

Organizatorji vse Mariborčanke in Mariborčane prosijo za razumevanje in strpnost

Zaradi dogodka bo v Mariboru v nedeljo, 26. maja, ohromljen promet med 10. in 13. uro, saj bodo veljale popolne ali delne zapore naslednjih ulic: Kavčičeva ulica, Zagrebška cesta, Nasipna ulica, Pobreška cesta (med Železniškim mostom in Dvoetažnim mostom), Oreško nabrežje (med Dvoetažnim mostom in Železniškim mostom, Mlinska ulica, Partizanska cesta, Šentiljska cesta (do Porsche Maribor), Meljska cesta, Partizanska cesta, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika (Trg Leona Štuklja), Ulica slovenske osamosvojitve, Ulica Kneza Koclja, krožišče Glavni trg (v smeri Narodnega doma), Ulica talcev, Vošnjakova ulica (smer Maribox), Loška ulica (do hotela City), Usnjarska ulica, Vojašniška ulica, Ob bregu ter popolna zapora pločnika po celotnem Lentu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pa menda NE s ... (nepreverjen)

fulksvugnom k ga preizkuje nemska policija zaradi poslovne goljufije in nedovoljenih izpustov ... SLABO

Starejše novice