Vir: Nogometna zveza Slovenije
Slovenija se v mlajši selekciji še ni kvalificirala za evropsko nogometno prvenstvo. Letos sodelujejo prvič, kot gostitelji prvenstva. Priprave so že v polnem teku, vendar se poraja vprašanje, kaj jih čaka v skupinskem delu.

Po protestnem pismu igralcev proti Primožu Glihi je konec oktobra mlajšo selekcijo prevzel Milenko Ačimović. Trenerskih izkušenj še nima, vendar ga poznamo kot odličnega igralca za številne klube. Gole je zabijal za Austrio Wien, Lille, Tottenham, Crveno Zvezdo in Olimpijo.

Veliko prahu je dvignila odločitev, da namesto Jana Mlakarja v reprezentanco za to prvenstvo vpokliče učinkovitega napadalca Domžal Daria Kolobarića. Iz mariborske vrste je bil vpoklican samo en igralec, Aljoša Matko, ena svetlih točk Maribora v tej sezoni. Ne smemo pozabiti tudi na Žana Kolmaniča, ki je pred kratkim prestopil v Združene države Amerike (Austin).

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Velika pričakovanja Ačimovića

Selektor je kljub težki skupini navdušen nad svojo ekipo in komaj čaka, da se pomeri s Španijo, Češko in Italijo.

»Fantje bi najraje že danes igrali tekmo s Španijo. V njih vidim veliko željo, motiv, mirnost in samozavest. Komaj čakajo, da se vse skupaj začne in nič drugače ni niti pri meni,« je komentiral o ekipnem vzdušju Milenko Ačimović.

Obračun z branilci naslova

Prva tekma za mlajšo selekcijo bo proti Španiji, ki je v fazi kvalifikacij v devetih tekmah prejela zgolj en zadetek proti Izraelu. Najbolj odmevno ime v reprezentanci je zagotovo Óscar Rodriguez (Sevilla), ki je že bil v preteklosti vpoklican tudi v člansko zasedbo. Pred tem je igral za Leganés in Real Madrid B.

Napadalni vezist bo sigurno ena izmed primarnih tarč, ki jih bo potrebno zaustaviti. Najbolj bodo Španci pogrešali Pedrija (Barcelona), ki je dobil vpoklic v člansko ekipo. Vseeno spada Španija med favorite za prvi dve mesti v skupini in turnirju nasploh.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Težka konkurenca v skupini

Italija je za seboj imela težke kvalifikacije in se s štirimi točkami prednosti prebila na prvo mesto. Italijanska selekcija ima dva izkušena branilca, ki sta zaigrala tudi za člansko reprezentanco Alessandra Bastonija (Parma) in Luco Pellegrinija (Genoa).

Kljub izgubi Scammace in Cutroneja, bodo v napadu iskali pomoč s strani Riccarda Sotila (Cagliari), Emanuela Vignata (Chievo) ter Eddiea Salceda (Hellas Verona). Vsi igrajo v Serie A in bodo trd oreh za naše izbrance.

Nazadnje imamo še Češko republiko, ki je prav tako presenetljivo slavila v svoji skupini. Za njimi so sledili Hrvati, ki jim je zmanjkala ena točka do izenačenja in zmage v skupini po gol razliki. Najbolj znana igralca v selekciji sta Stefan Simić (Hajduk Split) in Jakub Jankto (Sampdoria). Obrambni igralec, ki ima za seboj kar nekaj težkih tekem in vezni igralec, ki je stalnica v ekipi Sampdorie. 

Dušan Stojinović, branilec Celja, pravi: »Nikogar se ne smemo bati, saj vemo, da smo lahko konkurenčni vsem, če dobro stojimo na igrišču. Naš cilj je napredovanje iz skupine, tako da verjamem, da bomo pravi že proti Špancem. V tekmo se bomo podali brez strahu in z veliko želje.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice