Foto: Jure Banfi
Šerif, Koper in včeraj še HJK. Mariborčani so izgubili še tretjo zaporedno preizkušnjo, po novem porazu pa so si za bledo predstavo v drugem polčasu prislužili koncert žvižgov. Kaj je po tekmi dejal Radovan Karanović?

David Browne in Bojan Radulović sta najzaslužnejša, da bo finski prvak na domačem igrišču branil kar dva gola prednosti. 

Mariborske težave so se pričele v uvodu drugega polčasa, saj so po prodoru Browna klonili že v drugi minuti nadaljevanja srečanja, po hladnem tušu pa se nato praktično niso več uspeli pobrati.

»Zagotovo je to boleč poraz. Nismo pričakovali takšnega drugega polčasa, v prvem smo imeli tekmo pod nadzorom, čeprav je nasprotnik prihajal v določene situacije. 

Narazumljiv je padec v uvodu drugega polčasa, ko smo hitro prejeli zadetek. To je tekmo obrnilo v smer gostov,« je po boleči zaušnici dejal Radovan Karanović, ki je dodal, da razume žvižge razočaranih pristašev Maribora.

Zadetek pokopal moralo Mariborčanov?

»Ob polčasu smo nogometaše skušali pripraviti na to, kar sledi. Namensko smo hoteli storiti kakšen prekršek več na sredini igrišča in s tem onemogočati nasprotnika, da bi razvil igro. 

Ob prvem golu smo naivno izpadli iz igre in očitno je ta zadetek presekal večji del ekipe. Veliko je igralcev, ki še nimajo daljše kilometrne. Po določenem navdihu v prvem polčasu je prišlo do šoka,« je po tekmi ugotavljal Karanović.

Čeprav je finski prvak po mnenju večine predstavnikov sedme sile skromnejša zasedba kot pa Šahtar Soligorsk ali Šerif Tiraspol, je strateg vijoličastih poudaril, da ne gre za slabega nasprotnika.

Finci so izkoristili luknje v mariborski zasedbi, gostje iz Helsinkov so obrambo prebijali predvsem po krilnih položajih. Novinca Andraž Žinič in Vladan Vidaković še čakata na dobro predstavo v vijoličastem:

»Za vsak poraz je kriv trener... Kaj pa če ni drugega? Desni bočni branilec ob Andražu Žiniču ne obstaja. V to sem prisiljen, saj nimamo drugih igralcev in normalno je, da potem tudi čakamo.

Sem krivec za poraz, vendar smo pričeli tekmovati z eno ekipo, zdaj igramo z drugo ali tretje.«

Foto: Jure Banfi

Že konec tedna splezati iz brezna

»Smo v seriji slabših rezultatov, to je za nas že tretji zaporedni poraz. Normalno je, da je trenutno na določene igralce prevelik pritisk. 

Iščemo možnosti, da pridemo iz tega, s tem, kar premoremo, pa skušamo izvleči najboljše,« se omejitev svojega kadra zaveda Karanović.

Za iskanje rešitev skozi trenažni proces praktično ni časa, saj si tekme sledijo ena za drugo. Mariborčane konec tedna čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bo nasproti stala ljubljanska Olimpija.

Zmaji v uvodu letošnje izdaje Prve lige Telemach še niso oddali točke, na treh tekmah niso prejeli niti zadetka. Trener vijolic verjame, da bo Maribor v Ljudskem vrtu obrnil krivuljo rezervatov:

»Res je, časa ni veliko. V nedeljo moramo dvigniti glave. Na določen način smo prišli v situacijo, ki ni najbolj spodbudna, v vsakem primeru pa bomo naredi vse, kar se nas tiče, da na tekmi z Olimpijo iztržimo pozitiven rezultat.«

V derbiju za vrnitev v uspešne tirnice

»V evropskih tekmovanjih ne moremo govoriti o povprečnih ekipah... Če sem lahko iskren, ko pogledam na celotno situacijo, sem ponosen na delo, ki ga opravljamo s strokovnim štabom in športnim direktorjem. 

Mislim, da smo v letu dni naredili ogromno glede stabilizacije kluba. Zavedali smo se tudi teh trenutkov, ne bi pa komentiral, kakšne bodo odločitve vodstva kluba. Maribor je kljub zadnjim porazom v veliko boljši kondiciji kot je bil doslej,« izpostavlja trener državnih prvakov.

HJK, ki je pred dnevi gladko izgubil z Viktorio Plzen, v prvem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov pa se je namučil z Rigasom FS, po besedah trenerja Karanovića v ekipo ni vnesel slabe volje.

»V slačilnici niti zdaj ni slabega vzdušja. Morda je manjša težava, ker je določena odgovornost padla na pleča mladih igralcev, zato v igri prihaja do prevelik nihanj. 

Kot sem že dejal, bomo skušali narediti vse, da na derbiju pozitivno gledamo na stvar in odigramo na najvišjem nivoju,« pred nedeljskim dvobojem pravi strateg, ki si želi, da se vijolice vrnejo v zmagovalne tirnice.

Verjame v preobrat

Strateg Štajercev, ki je bil po porazu edini na voljo za izjave, je pred novinarji sedel več kot 20 minut, med drugim pa je dejal, da je pripravljen prevzeti odgovornost in v isti sapi dodal, da še vedno verjame v preobrat.

»Morda si bo to kdo spet razlagal kot iskanje izgovorov, vendar sem brez težav pripravljen prevzeti odgovornost. 

Če pogledamo začetno enajsterico, so v njej zgolj trije takšni, ki so opravili celotne priprave. Težko je uravnotežiti vse stvari. Imamo težave, tega se zavedamo, potrebujemo pa tudi nekaj sreče, da se krivulja obrne navzgor. 

Mislim, da je tekma proti Šahtarju pokazala, da smo na dobri poti. Zgodilo se je, kar se je, moramo pa biti zelo pozitivni in igralcem stati ob strani. Moramo priti iz tega, Evropa še ni izgubljena, še vedno obstajajo možnosti. Marsikaj se še da izvleči,« je optimističen Karanović.

Kakšno pa je vaše mnenje? Bodo državni prvaki v Helsinskih nadoknadili dva zadetka zaostanka?

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Helsinki je vsekakor premagljiv (tudi v gosteh). Dejstvo je da je bilo preveč sprememb v ekipi od začetka sezone (poškodbe, odhodi, prihodi...) . Posledica je neuigranost in odsotnost ustrezne reakcije po prvem zadetku. Do prvega zadetka je Maribor imel kontrolo nad potekom, potem pa je sledil šok.

dd (nepreverjen)

ne bluzi no, helsinki so IZRAZITO domačinska ekipa in ponavadi pušijo vse tekme v gosteh doma pa zmagujejo, imajo tudi umetno travo, izgubili bojo še enkrat 2:0 ali celo več, karanović šuler ban cotar VSI morajo spizdit ker vodijo klub naravnost v propad, lani jih je lastnoročno rešil mudrinski sedaj pa se šele vidi kako za kurac je ekipa in kako neverjetno omejeni so trenerji in direktorji

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Kolikokrat je ta Mudrinski zadel dokler Rožman ni odstopil? NULA. NIČ!!!

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

alo bedak, mudrinski je pod rožmanom odigral celi dve tekmi glede na to da je prestopil 1. septembra, potem je bil tako reprezentančni premor, potem pa je rožman odšel, pelji si karanoviča trenerja za 2. ligo domu

In reply to by Mariborcan1970 (nepreverjen)

Pohorčan (nepreverjen)

Ke te tou za enga netopirja?????

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Kaj je tale igral v filmu Nosferatu????

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Bolj smešna faca od njega je Gorički Čunta!!!

Muraš1 (nepreverjen)

Seveda bo preobrat bodo izgubili 4 nula ne samo dva nula.

janban

Karanovič in Šuler naj takoj spokata, nazaj pa naj pride Zahovič in naredi red.Ne more za evropski Maribor igrat 2. hrvaška liga. Halo Šuler, si priseben ali si še vedno pod drogo?

Starejše novice