Foto: Jure Banfi
Bo Marko Šuler, športni direktor Nogometnega kluba Maribor, v oktobrskem reprezentančnem premoru javnosti predstavil novega trenerja? Vse kaže na to, da res, a se vsaj za zdaj iz Ljudskega vrta še ni pokadil beli dim.

Projekt s Simonom Rožmanom se je izjalovil, Štorjan je Nogometni klub Maribor septembra zapustil po seriji skromnih rezultatov, vprašanje o njegovem nasledniku pa ostaja odprto.

Radovan Karanović, ki se je v mesto ob Dravi vrnil zgolj nekaj dni pred Rožmanovim slovesom, je kot vršilec dolžnosti trenerja prevzel vodenje moštva, a je bilo več ali manj jasno, da gre za začasno rešitev.

Mariborčani so pod njegovo taktirko odigrali tri tekme, po uvodni zmagi nad Celjem pa so remizirali z Domžalami in Olimpijo. Kako bo po reprezentančnem premoru?

»Lahko rečem samo to, da bom treninge vodil tudi v nadaljevanju. Do kdaj in kako, pa v tem trenutku, žal, ne morem povedati,« je Karanović dejal po sobotnem derbiju z Ljubljančani.

Med kandidati krožijo tuja imena

Že kmalu po odhodu Simona Rožmana so se začela v javnosti pojavljati prva imena. Med slovenskimi strokovnjaki se je najglasneje omenjalo Mirana Srebrniča, ki od poletja znova deluje v Novi Gorici.

Več ali manj pa je jasno, da bo novi trener Maribora tuji strokovnjak. To je Marko Šuler nakazal že na novinarski konferenci po potrditvi slovesa Simona Rožmana, ko je priznal, da poskus s Slovencem ni obrodil sadov.

V prvem tednu se je šušljalo o možni vrnitvi Krunoslava Jurčića, ki pa je v zadnjih letih deloval v arabskem svetu in je tako navajen tudi precej višjih prejemkov.

Če kaj, pa Šuler v tem trenutku denarnih sredstev nima na pretek, finančno zalogo iz najboljših letih pa so v veliki meri počrpale tudi odškodnine po predčasnih prekinitvah pogodb.

Ljudski vrt so v zadnjem letu in pol pred iztekom sklenjenega dogovora zapuščali Darko Milanič, Zlatko Zahovič (derbi si je ogledal v Ljudskem vrtu), Sergej JakirovićMauro CamoranesiOliver Bogatinov in nazadnje še Simon Rožman.

Je prvi kandidat srbski strokovnjak?

Ob Jurčiću se je omenjalo tudi Maria Cvitanovića, ki pa se je po naših informacijah pred meseci že zahvalil za vabilo iz Ljudskega vrta.

Med imeni kroži tudi Damir Burić, ki je že dvakrat vodil splitski Hajduk, nazadnje pa ni bil pretirano uspešen pri avstrijski Admiri. Nogomania je pisala o Draganu Joviću, ki prihaja iz BiH, v zadnjih letih pa je deloval v Afriki.

Kot vse kaže, pa je, tako piše Ekipa SN, prvi favorit za mesto trenerja vijoličastih srbski strateg Zoran Mirković. Tako kot Savo Milošević, za zdaj še vedno trener Olimpije, je tudi on nazadnje deloval pri Partizanu.

Petdesetletnik, ki je bil v času igralske kariere tudi član Juventusa, nima prav bogatih trenerskih izkušenj:

Nekdanji branilec je trenersko kariero pričel pri beograjskem Sinđeliću, med leti 2016 in 2018 pa je bil pomočnik Ljubiše Tumbakovića v izbrani vrsti Črne gore, še prej pa športni direktor srbske reprezentance. 

Na veliki sceni se je preizkusil avgusta 2018, ko je prevzel vodenje Partizana, črno-bele pa je zapustil marca 2019. Na 30 tekmah je ob 17 zmagah in desetih remijih vknjižil še tri poraze.

Na sobotnem derbiju prisoten tudi Zahovič

Marsikateremu navijaču se v trenutnem obdobju kolca po Zlatku Zahoviču, ki je bil v soboto prvič po letu in pol opažen na domači tekmi Mariborčanov.

Nekdanji športni direktor Maribora je po derbiju v pogovoru za časnik Večer dejal, da je klub izgubil zmagovalno mentaliteto, kar je opazno tudi na igrišču. 

Ob tem je dodal, da ni svetovalec Marka Šulerja, čeprav ne skriva, da se z zdajšnjim prvim možem kadrovske politike vijoličastih slišita večkrat.

Zanimivo bo spremljati tudi odločitev Davida Kastelica. Se bo prvi mož Zavarovalnice Sava, generalnega pokrovitelja Nogometnega kluba Maribor, znova aktivneje vključil v vodenje kluba?

Kastelic je bil v preteklosti že del uprave Nogometnega kluba Maribor, ki pa jo je zapustil lani septembra, ko je postal član uprave reškega kluba, ki na svojih dresih pravtako nosi ime Zavarovalnice Sava.

Še pred tem pa bomo očitno dočakali vest o novem poveljniku ob zelenici. Bo to Zoran »Bata« Mirković?

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

PA KOGA BRIGA SAJ BO ŽE PO 6 MESECIH ODLETEL, S TEM SMEŠNIM PODPOVPREČNIM KADROM NITI GUARDIOLA NE BI BIL PRVAK

SLO (nepreverjen)

Simke je prost pa njegov pomočnik Šaro. Da se bosta drla v igrišče udži-izadži. Ha, ha,

TABORČAN (nepreverjen)

HAHAHA TA JE DOBRA SLO

In reply to by SLO (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

Samo nehajte s temi imeni s srbije, bosne itd, ker ne poznajo našega nogometa, niti se resno ne lotevajo dela pri nas, ker podcenjujejo ligo. Komot je lahko trener Miran Srebrnič ali pa Pevnik, mogoče Pušnik, strokovnjakov imamo dovolj, takšnih ki razumejo Maribor, ga cenijo in se bodo 100 % posvetili klubu .

Krnekaj (nepreverjen)

Pusnik ni trener, njega in podobnega pajaca smo imeli z Rožmanom na čelu.

Maribor rabi nekoga, ko zna.

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

HB (nepreverjen)

Kaj nimamo nobenega Štajerca,ki se dobro spozna na fuzbal in bi ga vsi podprli???

Starejše novice