Med večnima tekmecema Mariborom in Olimpijo, naj bi se po poročanju Ekipe, razplamtel boj tudi v pisarnah. Oboji naj bi si želeli v svojo sredino pripeljati 20-letnega bosanskega napadalca Nardina Mulahusejnovića.

Čvrstega, 190 centimetrov visokega napadalca, ki je šele pred dvema mesecema dopolnil 20 let, naj bi si želeli tako v Mariboru kot Olimpiji. Mulahusejnovićev agent je za portal Sportske.ba potrdil zanimanje Olimpije, iz Maribora pa uradno ponudbe še ni bilo, a ga tam zagotovo poznajo. Napadalca, ki ga nekateri označujejo celo za novega Edina Džeka, namreč zastopa isti agent kot Jasmina Mešanovića, ki je že član Maribora in Kenana Pirića, ki se bo v Maribor preselil letos poleti.

»Res je. Iz Olimpije so že klicali zaradi Mulahusejnovića, iz Maribora pa uradnega poziva še ni bilo, a z njimi imam prijateljske odnose. Prepričan sem, da je pred Nardinom velika kariera. Ne zanima se samo Olimpija, ampak prihaja zanimanje tudi iz Francije,« je za Sportske.ba povedal agent Admir Husarić.

Kdo je Nardin Mulahusejnović?

Nardin Mulahusejnović je nogometno kariero začel v drugoligaškem klubu NK Bratsvo Gračanica, pri katerem je prebil večino svojega mladinskega staleža. Za eno sezono je bil član sarajevskega Željezničara, nato pa se je vrnil v matični klub, kjer je navduševal v mladinski ekipi, lansko leto pa se je uveljavil v drugi nogometni ligi Bosne in Hercegovine.

Lansko poletje je sledil korak naprej. 190 centimetrov visoki Mulahusejnović, ki je v igri močan z obema nogama, s svojo višino pa je nevaren tudi z glavo, je prestopil v prvaka Bosne in Hercegovine Zrinjski. Kot član Zrinjskega je iz klopi vstopil na obeh tekmah, ki ju je Zrinjski igral proti Mariboru v kvalifikacijah za ligo prvakov.

A prave priložnosti ni dobil, zato se je v želji po večji minutaži podal na posojo v NK GOSK Gabela, ki se bori za obstanek v prvoligaški konkurenci.

To se je izkazalo za zadetek v polno. Mulahusejnović je na dosedanjih 10 tekmah zabil 5 golov in je eden ključnih igralcev kluba iz Gabele, ki se mu nasmiha obstanek v prvi ligi.

Poleti mu poteče pogodba

Mladinski reprezentant Bosne in Hercegovine je z odličnim igrami to pomlad zbudil veliko zanimanja. Posebej mamljiv drugim klubom je tudi zato, ker je lansko poletje z Zrinjskim podpisal le enoletno pogodbo. To pomeni, da je Nardin Mulahusejnović že čez dva meseca prost igralec, take igralce pa rad podpisuje športni direktor Zlatko Zahovič.

Kot je za Sportske.ba povedal agent uradnega zanimanja s strani Maribora še ni bilo, a dejstvo je, da sta najboljša nogometaša, ki ju zastopa Admir Husarić člana Maribora. Bo po Jasminu Mešanoviću in Kenanu Piriću Nardin Mulahusejnović že poleti novi nogometaš Maribora?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice