Foto: Jure Banfi
Nogometni klub Maribor je v začetku tedna ostal brez trenerja Simona Rožmana. Začasno ga bo nasledil Radovan Karanović, ki se bo na klopi vijoličastih predstavil na nocojšnjem štajerskem derbiju.

Kako naprej? Simon Rožman je po šestih mesecih preteklost mariborskega kluba, ki ga že danes čaka nova zahtevna preizkušnja. V Maribor prihajajo motivirani Celjani.

Vijoličaste bo danes premierno vodil Radovan Karanović, ki se je v Ljudski vrt vrnil pred nekaj dnevi, kot zamenjava za Aleša Kačičnika, prvega pomočnika Simona Rožmana.

Nekdanji trener mladinskih selekcij Maribora bo ekipo vodil do prihoda novega trenerja. Ob Miranu Srebrniču se omenja tudi Hrvata Maria Cvitanovića, ki pa naj bi v preteklosti že zavrnil ponudbo iz Mladinske ulice.

Kdo je Radovan Karanović?

Začasni strateg vijolic je na novinarski konferenci pred štajerskim derbijem dejal, da se zaveda odgovornosti, ki ga je doletela, a dodal, da je v 20 letih trenerske kariere nabral dovolj izkušenj.

»Športni direktor in trener sta v dogovoru izbrala mene, prišel sem v vlogi pomočnika in seveda nisem pričakoval, da bom že po enem tednu prevzel takšno nalogo. 

Po vmesnih 11 letih, ki sem jih preživel v klubu, dobro vem, kakšne so zahteve Maribora. Pripravljen sem sprejeti izziv in pomagati, da bi s skupnimi močmi skušali krivuljo obrniti navzgor,« pravi Karanović.

V bosansko-hercegovskem Drvarju rojeni 52-letnik v Sloveniji živi in dela že tri desetletja, po igranju v dresu Železničarja, Drave, Vevč, Pohorja in drugih okoliških klubov se je podal še v trenerske vode.

Več kot desetletje je vodil mlajše selekcije mariborskega kluba, v članskem nogometu pa se je preizkusil kot trener Beltincev, krajše obdobje pa je vodil tudi Krško.

Tudi nocoj manjka nekaj adutov

Po odsluženi kazni se v kader vrača Blaž Vrhovec, bo pa zato na tribuni sedel v nedeljo pordečeli Nemanja Mitrović

Na seznamu poškodovanih ostajajo Martin Milec, Aleks Pihler, Marcos Tavares in Rok Maher, Vid Koderman pa je šele pričel trenirati po bolezni.

»Nismo v popolni zasedbi, a verjamem, da bodo fantje odigrali na ustreznem nivoju in upravičili zaupanje. V nekaj dneh je težko poskrbeti, da bi prišlo do občutnejših sprememb.

Pričakujem pravi odnos in ustrezno odgovornost igralcev na vseh igralnih položajih. Če vsak opravi svoje delo na visoki ravni, je ekipa uspešna. Naj bo to naše vodilo za četrtek,« pričakuje Karanović.

Potrebno je strniti vrste

Morala ekipe po zgolj točki na zadnjih štirih preizkušnjah ni v najboljšem položaju. Ob težavah z realizacijo se napake ponavljajo tudi v fazi branjenja.

Karanović priznava, da se je z Rožmanom veliko pogovarjal o tem, a dodaja, da so nogometaši na treningih delali izredno dobro.

»Izhodišče ni prijetno, a moramo strniti vrste. Pri Celju ne gre pričakovati večjih posegov v moštvo, tekmece dobro poznamo. Vemo, kako igrajo in kaj zmorejo. 

Moramo pa storiti vse, da bomo mi na višjem nivoju. Da prekinemo niz dveh zaporednih porazov, pridemo do stabilnosti in gledamo pozitivno naprej.«

Ob tem je napovedal, da bi lahko v drugem polčasu zaigral tudi Rok Kronaveter, ki v letošnji sezoni še ni dočakal resnejše vloge. Lahko on dvigne rezultatsko krivuljo Maribora?

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Toti pa oni (nepreverjen)

Joj, joj, kam smo prišli. Milaniča so nagnali, da bi pripeljali tega tretje ligaškega trenerja. S konja na osla. Še kolcalo se jim bo po Zahoviču in Milaniču, če se jim že ne.

Starejše novice