Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v mariborski osnovni šoli OŠ bratov Polančičev predstavil spisek reprezentantov za tekmi s Poljsko in Izraelom.

Slovensko nogometno reprezentanco v septembru čaka dvojni nogometni spektakel v Stožicah. Najprej, 6. septembra, v goste prihajajo vodilni v skupini Poljaki na čelu z zvezdnikom Bayerna Robertom Lewandowskim, tri dni kasneje pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Izraela, s katero je Slovenija na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto iztržila neodločen izid.

Kek razkriva reprezentante v mariborski osnovni šoli

Kek je seznam reprezentantov objavil na novinarski konferenci v Mariboru na svoji nekdanji Osnovni šoli bratov Polančičev, kjer sta gulila šolske klopi oba največja akterja nogometa v mestu ob Dravi, Kek in aktualni športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Tudi štirje Mariborčani

V primerjavi s prejšnjim seznamom so vpoklic v reprezentanco dočakali Martin Milec, Tim Matavž in Uroš Korun. Poleg Milca je na seznamu še en član NK Maribor, in sicer napadalec Luka Zahović.

Vpoklic sta dočakala še dva Mariborčana. Vezist Rene Krhin in vratar Vid Belec.

Cilj so točke

Kljub zahtevnima preizkušnjama v Stožicah so želje slovenskega selektorja zgolj in samo točke. Moštvo se bo na prvi tekmi moralo soočiti z odsotnostjo Bojana Jokića, ki je kaznovan, po besedah Keka ga bo nadomestil Jure Balkovec.

Druženju z mediji so na osnovni šoli prisostvovali tudi mariborski šolarji. Eden izmed njih je slovenskemu selektorju postavil zanimivo vprašanje - je imel v mladosti raje nogomet ali šolo? Z vprašanjem je mladi šolar Keka postavil v neugoden položaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice