FOTO: Mediaspeed
Matjaž Kek v dneh po slovesu od Reke uživa v domačem Mariboru. Mir mu po več kot petletnem delu na Kvarnerju, kjer je vrh dosegel z naslovom prvaka leta 2017, prija, a si kmalu želi novega dela. To in še več je spregovoril v pogovoru za POP TV.

Matjaž Kek je pred dnevi zaključil svojo več kot petletno pot pri HNK Rijeka, s katero je v petih sezonah štirikrat osvojil drugo mesto in v sezoni 2016/2017 naslov državnih prvakov. Po seriji slabih rezultatov se je po svoji volji poslovil. Baterije nabira v domačem Mariboru, kjer je v udobju mestnega parka za POP TV podal intervju.

»Skoraj šest let sem se zbujal in hodil spat z nogometnim klubom Reka. Zdaj zagotovo potrebujem nekaj počitka. Človek se tudi utrudi, to je normalno. Čeprav vem, da v nogometu ni dobro, da si vzameš preveč počitka. Hitro te pozabijo,« je v pogovoru za oddajo Fokus na POP TV povedal Mariborčan, ki si želi najti »eno zdravo sredino«.

Do takrat pa bo, kot sam pravi, užival in počival v Mariboru. Tu bo na kolesu, obiskal številne prijatelje, s katerimi se je v zadnjih letih malo videval in posvečal čas družini. »Družil se bom s tistimi, ki sem jih morda zdaj nekaj let zapostavljal,« je še dodal.

Hvalospevi mu godijo

Ne samo na Reki, veliko spoštovanja in podpore si je med delom na Kvarnerju Kek pridobil po vsej Hrvaški. Tako so ob njegovem slovesu številni mediji izpostavili velike zasluge ne samo za razvoj reškega prvoligaša, temveč tudi hrvaškega nogometa.

»Zdaj ko je konec te zgodbe, bi lagal, če ne bi priznal, da človeku godi, ko te ljudje v večini pospremijo s pozitivnim predznakom, ampak vseeno pa mislim, da se dela prevelik cirkus okoli tega. To ni bila zgodba enega človeka, to ni bila zgodba Matjaža Keka, ampak je bila to zgodba Reke,« je izpostavil mariborski nogometni strokovnjak.

Na čelo reprezentance? »To je neumestno«

Takoj ko se je poslovil od Reke, ga javnost vidi na čelu slovenske reprezentance. Tej pod vodstvom Tomaža Kavčiča ne gre dobro, a Kek pravi, da so tovrstna namigovanja v tem trenutku neumestna.

»Jaz sem vedno bil in vedno bom del slovenske reprezentance. V tem trenutku pa sem njen velik navijač. Ne bi želel, da zdaj, ko rezultati niso dobri, da bi se takoj s prstom kazalo ali na selektorja ali na posameznega igralca. Slovenski nogomet se je dokazal takrat, ko je bil enoten... Ko je bila misel enotna, da je sposoben velikih rezultatov. Prepričan sem, da bo spet prišel ta čas. Zdaj ni dober trenutek. Ampak Matjaž Kek ni zdaj pravi naslov, da bi se menjal selektor ali da bi se karkoli dogajalo v tej smeri. Ljudje, ki so za to postavljeni na svoja mesta, naj odgovarjajo za vse skupaj, jaz pa Tomažu Kavčiču in igralcem želim, da najprej zmagajo na Norveškem in da potem začnejo eno pozitivno zgodbo,« je v pogovoru, ki si ga bo moč v celoti ogledati jutri, še povedal Mariborčan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice