FOTO: Mediaspeed
»Žalosten in razočaran sem, da nismo zmagali, tako kot vsa slačilnica. Morali bomo zmagati, če bomo hoteli kaj narediti,« je bil po remiju z Makedonci v Stožicah realen Matjaž Kek, ki je poudaril, da bodo reprezentanti še bolj verjeti v svojo kakovost.

Slovenija je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020 začela z dvema remijema, kar ne zadovoljuje strogih kriterijev mariborskega stratega na slovenski klopi Matjaža Keka. Reprezentanca je pod vodstvom Mariborčana videti prerojeno in je s pristopom in dinamično igro v prvih dveh tekmah zagotovo zadovoljila marsikaterega navijača. A da bo za uvrstitev na evropsko prvenstvo bo treba zbirati točke, priznava tudi selektor.

Kek: Zmagovalna miselnost mora priti v igralce

»Manj, kot smo pričakovali in želeli, kar se tiče tekme, je pa realen rezultat glede na potek dogajanja na igrišču. Zanimiva tekma, a v fazi igre nismo bili dovolj kakovostni proti tekmecu, ki je pokazal svojo kakovost. Danes smo dali dober gol, imeli smo tudi srečo ob koncu polčasa, mogoče pa igralci še premalo verjamejo v svojo kakovost,« je na novinarski konferenci povedal Kek.

»Manjkajo zmage, zmagovalna miselnost mora priti v igralce same. Z odnosom pa sem zadovoljen, bili so pravi, dobro so se odzvali navijači. Zagotovo pa je niz remijev problematičen. Manjkajo točke,« je poudaril.

Stojanović: Škoda moje napake

»Mislim, da je vidno, da smo žalostni, ker nismo osvojili treh točk. Škoda moje napake. Mislim, da so oni imeli v prvem polčasu le kako polpriložnost, prvo pravo pa so izkoristili. Ni kaj. Gremo naprej, škoda pa za mojo napako. Najprej sem mislil skočiti, a sem bil prekratek, bil pa sem prepričan, da mi bo žogo uspelo izbiti. Toda odbila se je k tekmecu. Škoda, da nismo vzeli treh točk,« je po tekmi povedal Petar Stojanović, čigar napaka je pripeljala do izenačujočega zadetka Makedoncev.

Selektor Makedoncev prepričan, da so bili boljši

»Vse, kar bi bilo več od treh točk v začetku kvalifikacij, je za nas dobro. Bili smo kakovostni, pripravili smo si priložnosti proti kakovostnemu tekmecu na njegovem terenu, nismo pa bili učinkoviti. Imeli smo možnost, da dobimo vse tri točke. Mislim, da smo imeli lepše priložnosti, neodločen izid je dober, a glede na potek tekme mislim, da bi si mi bolj zaslužili zmago,« je nekoliko presenetil z oceno selektor Severne Makedonije Igor Angelovski.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice