Danes je slovenska nogometna reprezentanca na prijateljski tekmi v španski Marbelli igrala 2:2 proti kitajski selekciji do 25 let. Kaj o tem pravi selektor Matjaž Kek?

Matjaž Kek, povratnik na selektorsko mesto, pravi, da je v zadnjih dneh v Španiji videl potencial in tudi tekma je bila gledljiva, vendar bo treba še veliko delati. Pohvalil pa je predvsem pristop fantov, ki so »v vsakem duelu pokazali, da so v reprezentanci Slovenije«. 

»Mogoče sem pogrešal malo več odločnosti, predrznosti, da bi zadeve izpeljali do konca,« citira STA njegove besede.

Preizkusil je tudi igralna sistema 4-4-2 in 4-2-3-1. Pri prvem z dvema napadalcema sta tudi padla oba slovenska zadetka, ki sta ju dosegla Luka Zahović iz Maribora in Andres Vombergar iz Olimpije.

Reprezentanca je tako pretežno sestavljena iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, med njimi pa je tudi šest nogometašev Maribora, in sicer Amir Dervišević, Dino Hotić, Denis Klinar, Jan Mlakar, Luka Zahović in Blaž Vrhovec.

»Igralca v napadu sta realizirala, kar je ekipa pripravila. To sta storila mojstrsko. Vombergar je pokazal vztrajnost, karakter, željo, kar ga je na koncu nagradilo,« je še povedal Kek, ki so ga motili predvsem naivno prejeti goli. A je poudaril, da so le prvič igrali skupaj in bi tudi potrebovali več mirnosti.

Kek bo naslednjič igralce zbral marca za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, a kot kaže, tam ne bo Kevina Kampla, ki je že prej napovedal slovo, in sicer zaradi osebnih razlogov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice