Foto: Jure Banfi
Po ženskah so se na tekmovalno progo z gore Areskutan podali tudi moški v prvem boju za kolajne na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju.

Boj za prvi komplet odličij, zlato, srebro in bron, je odprl švicarski as Beat Feuz, italijanski favorit Dominik Paris je imel številko tri, norveška veterana, aktualni svetovni podprvak Kjetil Jansrud in nosilec osmih kolajn s svetovnega prvenstvo Aksel Lund Svindal, ki napoveduje tekmovalno slovo, pa številki sedem in 11.

Na startu moške preizkušnje za naslov svetovnega prvaka v superveleslalomu v Areju so bili tudi štirje Slovenci, Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat. Prvi slovenski nastop je bil pri številki 6, ki jo je nosil Kline, Kosi ima številko 22, Čater številko 28 in Hrobat številko 33.

Italijan Dominik Paris je zmagovalec superveleslaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju. Le devet stotink sekunde sta bila za srebro počasnejša 38-letni francoski veteran Johan Clarey in Avstrijec Vincent Kriechmayr

Trenutni vrstni red:

1. D. PARIS (ITA) 1:24.20
2. J. CLAREY (FRA) 1:24.29
2. V. KRIECHMAYR (AUT) 1:24.29

Kline, Kosi in Hrobat so superveleslalomsko preizkušnjo končali z odstopom. Martin Čater je tekmo končal na 13. mestu.

Rezultati v živo.

Nosilec naslova svetovnega prvaka v disciplini je bil Kanadčan Erik Guay, ki je slavil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu, a se je lani novembra odločil za tekmovalno upokojitev.

Superveleslalom se je začel ob 12.30. Pred tem so imele ob 10.30 ženske drugi trening smuka. Ilka Štuhec je startala s številko 19, Maruša Ferk pa s številko 45. Trening se je začel z vrha, končal pa se je pred finalnim skokom in zadnjim vmesnim časom.

Ilka, ki bo v nedeljo napadala drugi naslov smukaške svetovne prvakinje, je bila osma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice