FOTO: Mediaspeed
Današnji smuk na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Aareju se je začel na startu superveleslaloma. Na startu smuka so štirje Slovenci. Tekma bi se morala pričeti ob 12.30, a so jo prestavili na 13.30.

Švicar Beat Feuz je bil v vlogi branilca naslova svetovnega prvaka iz St. Moritza 2017 startal kot 14. Če bi mu uspelo pokoriti še smuk, bi se pridružil Bodeju Millerju (2005) in Hermannu Maierju (1999), ki sta na istem prvenstvu osvojila naslova v obeh hitrih disciplinah. Tokrat ni šlo.

Tekma ima tudi velik čustveni naboj, saj je poslovilna tekma norveškega asa belih strmin Aksla Lund Svindala. Če bi mu uspelo, bi Svindal postal prvi med moškimi s tremi naslovi smukaškega svetovnega prvaka, potem ko je že slavil pred dvanajstimi leti na drugem SP v Areju in leta 2013 na svetovnem v Schladmingu, poroča STA. Tokrat je pristal na drugem mestu in bo, kot kaže, osvojil srebro.

Klemen Kosi je imel startno številko 21, Miha Hrobat številko 32, Boštjan Kline številko 35 in Štefan Hadalin številko 51.

Trenutni vrstni red:

1. K. JANSRUD (NOR) 1:19,98
2. A.-L. SVINDAL (NOR) 1:20,00
3. V. KRIECHMAYR (AUT) 1:20.31

Kosi 43., Hrobat 27., Kline 20.

Spremljajte rezultate v živo.

Na petkovem drugem treningu smuka si je levo koleno poškodoval najvišje uvrščeni slovenski smukač v svetovnem pokalu Martin Čater, ki ga danes čaka pot domov. Zanj ni konec le prvenstva, ampak celotne sezone.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice