Foto: Jure Banfi
Ponujen je bil odstop, ki ga je vodstvo kluba sprejelo in sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe

Simon Rožman ni več trener Nogometnega kluba Maribor, so sporočili iz kluba. Kot so pojasnili, je ponudil odstop, ki je bil sprejet in sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe.

Po ustoličenju v Ljudskem vrtu 20. marca je Simon Rožman vodil 23 tekem. Zapisan bo ostal izkupiček na vijol’čni klopi deset zmag, trije neodločeni rezultati in deset porazov.

Moštvo je v vmesnem tekmovalnem obdobju zabilo 29 golov, prejelo pa jih je 30.

Foto: Jure Banfi

»Simon Rožman je ponudil odstop, z razlogi, ki so legitimni in razumevajoči. Z utemeljitvijo, da ne more več pomagati ekipi. Odstop smo sprejeli, naše sodelovanje se zaključuje, pogodba je prekinjena. Simonu se zahvaljujemo za pripadnost, za opravljeno delo. Glede vloženega truda, prizadevnosti in strokovnosti ni pomislekov, toda to je Maribor, kjer je letvica postavljena zelo visoko.

Nesoglasij ni bilo, trenerska avtonomija pri delu je zaznamovala skupno obdobje od prvega do zadnjega dne. Tudi ob vmesnem rezultatskem neuspehu smo ob izbranih smernicah novega projekta vztrajali na zastavljeni poti. Toda rezultati niso na nivoju Nogometnega kluba Maribor in morali smo se odzvati,« je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

»Zahvaljujem se vsem v klubu za sodelovanje, klubu v prihodnje želim veliko uspehov in športne sreče. Ob tem pa bi rad še izrazil veliko zahvalo vsem navijačem, ki ta klub delajo posebnega,« je ob slovesu dejal Simon Rožman.

Foto: Jure Banfi

Kako naprej, bo znano v prihodnjih dneh.

»Svet se ne ustavlja, gremo naprej. Obrniti moramo nov list in vse misli usmeriti najprej k naslednjemu izzivu. Moštvo je na ponedeljkovem treningu in ga bo do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kvaliteto in storili bomo vse, da rezultatsko krivulji spet obrnemo navzgor. Da bi začeli novo zgodbo in dodali, kar Maribor v tem trenutku potrebuje,« je še dodal Šuler.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KDORKOLI BO TRENER BO SPET ISTI DREK, TREBA JE ZAMENAJT CELOTNO UPRAVO Z COTARJEM (KI NE POČNE DOBESEDNO ČISTO NIČ, SAMO VLEČE MASTNO PET MESTNO PLAČO), BANOM IN ŠULERJEM NA ČELU, ŠELE KO SE TO POPUCA BI SE MORALO ZAČET MENJAVAT TRENERJE

Mismas (nepreverjen)

Šuler bi moral it z njim, naj odgovarja. Camoranesi je bil na 1. Mestu ko so ga odžagali. Zakaj le?

pohorskisvizec

Dr.dd. je strokovnjak tudi za nogomet, pa spet ne zna izklopiti Capc Lock. Sicer pa, zmaga vedno boljši!

Starejše novice