FOTO: Damjan Trafela
Po številnih pregledih, čakanju in nejasnosti je zdaj dokončno potrjeno, da Ilki Štuhec ne bo treba na operacijo zadnje križne vezi. Poškodovano koleno se dobro celi.

Iz tabora Ilke Štuhec prihajajo odlične vesti. Mariborčanki, ki je 23. februarja padla na smuku v Crans Montani in si poškodovala zadnjo križno vez, ne bo treba na operativni poseg. Štuhčeva je danes opravila nov zdravniški pregled pri kirurgu Niklausu Friedrichu, ki je zadovoljen s celjenjem poškodbe.

Priznani kirurg, ki je v preteklosti že uspešno operiral koleno slovenske smučarske šampionke, je potrdil, da operativni poseg ni potreben. Štuhčeva bo sicer še nekaj časa nosila opornico za stabilizacijo kolena.

Sprva je sicer kazalo, da bo Mariborčanka morala prestati novo operacijo, a se je pri pregledu izkazalo, da poškodbe zadnje križne vezi v levem kolenu niso tako hude, da bi bila potrebna operacija. Poškodbo lahko tako Štuhčeva sanira z mirovanjem in stabilizacijo poškodovanega kolena, s tem pa se izdatno zmanjša čas predvidene rehabilitacije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice