Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so v zadnjem krogu končanega prvenstva zapravili priložnost, da osvojijo še šestnajsti naslov državnih prvakov. Izgubljena pa ni le lovorika, ampak tudi dobršen del denarja, ki ga prinaša igranje v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

V Mariboru se pripravljajo na popoln remont ekipe, saj bo vijoličaste zapustili kar nekaj nogometašev, ki se jim pogodbe iztekajo in v podpis niso dobile nove oziroma so zavrnili ponujeno. 

Marko Šuler, športni direktor Maribora bo imel v prestopnem roku zahtevno nalogo, saj je trener Simon Rožman po porazu z Muro dejal, da bo potreboval okrepitve na praktično vseh igralnih položajih. Prva okrepitev Maribora za novo sezono je bila znana že pred časom, v Ljudski vrt se bo preselil nogometaš Domžal Gregor Sikošek.

Slednji naj ne bi bil edini nogometaš Domžal, za katerim pogledujejo v Mariboru. Bi pa Šulerju za sestavo »nove« ekipe še kako prav prišli tudi evropski evri, ki so se obetali ob osvojitvi naslova državnih prvakov. Maribor bo sicer še vedno nastopal v Evropi, a dobršen del denarja je zaradi poraza proti Muri izgubljen.

Skoraj pol milijona evrov manj

Že sama osvojitev naslova prvakov bi Mariboru prinesla nagrado s strani Nogometne zveze Slovenije, ki je posledično zdaj ne bo. Maribor je na račun drugega mesta in igranja zgolj v novoustanovljeni konferenčni ligi, samo v štartu izgubil približno pol milijona evrov.

Prvi krog kvalifikacij v konferenčni ligi namreč prinaša nagrado v višini 150 tisoč evrov. Mura na drugi strani bo, glede na zadnje informacije, za igranje v prvem krogu Lige prvakov prejela 280 tisoč evrov. Tudi v primeru, da jim spodrsne, pa bodo zaigrali v drugem delu konferenčne lige, ki prinaša dodatnih 350 tisočakov. Maribor v primeru zdrsa v prvem krogu konča z evropskimi nastopi.

To pomeni, da bo Mura ne glede na izid prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v žep pospravila najmanj 630 tisoč evrov. Po tej računici je Maribor prikrajšan za 480 tisoč evrov.

Uvrstitev v skupinski del prinaša nekaj manj kot tri milijone evrov

Bo pa Maribor v konferenčni ligi v prvem krogu seveda v vlogi izrazitega favorita, saj ima med nosilci drugi najboljši koeficient. Za vijoličaste seveda ni še nič izgubljeno, saj se še vedno lahko dokopljejo do lepega dobička. 

Drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo namreč prišana 350 tisočakov, tretji krog 550 tisoč evrov, četrti krog pa 750 tisoč evrov. Sama uvrstitev v konferenčno ligo pa bo klubom prinesla še dodatnih 2.940.000 evrov.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lider (nepreverjen)

Zamenjat 80% ekipe. V novih pogodbah pa obvezno klavzula: 50% plača ostalo pa glede osvojenih točk (na 4 tekmah norma 9 točk, ). Potem se bodo igralci zares borili na igrišču.

dd (nepreverjen)

hahahah, kdo pa bi podpisal takšne pogodbe, jože novak iz malečnika ?? bojo pač šli k žabarjem ali v muro ali domžale, ni problema

In reply to by Lider (nepreverjen)

janban

S takšnim trenerjem in športnim direktorjem je Maribor izgubljen.Sedaj bo cele Domžale pripeljal v Maribor,in potem se vprašam zakaj pa Domžale niso državni prvaki,če imajo tako dobre nogometaše?

MenK (nepreverjen)

Izgubo bi morali pokriti z donacijami ali pa iz občinskega proračuna.

Hojs_MB (nepreverjen)

Dela se remont ekipe, ki bi se mogel že pred tremi leti. Samo tako se lahko začne nova zgodba. Pač treba naredit in postavit temelje za naprej, tudi na račun rezultata kakšno sezono ali dve. Ekipa, ki je v klubu, ima dovolj izkušenj, da to naredi dobro in s prespektivno za naprej, seveda pa ne gre čez noč. So dobro zastavili zgodbo, samo tako naprej in čez dve leti bo to spet top ekipa za slovenske razmere.

zoran opankovič (nepreverjen)

sedaj ne vredijo pola pičke mrzle vode

Starejše novice