Mariborčani so po štirinajstih tekmah brez poraza danes klonili v Domžalah. Domači so bili boljši s 3 : 2.

Domžale - Maribor 3 : 2 (2 : 2)

Vetrih 11., 74., Blažič 32.; Zahović 6. (11-m), 43.

Domžale: Milić, Rom, Dobrovoljc, Blažič, Balkovec, Husmani, Vetrih, Repas (90+2' Halilović), Matjašič (75' Majer), Alvir, Vuk (88' Bratanović). 

Maribor: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec (77' Sunny Omoregie), Pihler (69' Mertelj), Sallalich, Vršič, Zahović, Tavares (69' Hotić).

Zadnja tekma jesenskega dela prvenstva je bila usodna za vijoličaste, ki so tako po štirinajstih tekmah brez poraza, danes klonili v Domžalah. Za Mariborčane je dvakrat v polno zadel Luka Zahović, kar pa ni zadostovalo niti za točko.

Srečanje v Domžalah so bolje odprli varovanci Darka Milaniča, saj so že po šestih minutah vodili z 1 : 0. Enajstmetrovko je namreč brez težav v gol spremenil Zahović. Domači so odgovorili le pet minut kasneje, ko je po kombinaciji iz kota za Domžale zadel Amedej Vetrih. Toda zadetkov v prvem delu še ni bilo konec. V 32. minuti je za domače veselje poskrbel Miha Blažič, ki je po strelu Jana Repasa in posredovanju Jasmina Handanovića prišel prvi do žoge in zabil za 2 : 1. Toda tudi Mariborčani so imeli odgovor na zadetek domačih. Zahović se je dve minuti pred koncem prvega dela po podaji Denisa Šmeja najbolje znašel pred vrati domačih in s prefinjenim strelom zadel za 2 : 2.

Tudi nadaljevanje srečanja v Domžalah je prineslo kar precej zanimivega, uspešnejši pa so bili domačini. Domžale bi lahko povedle že v 61. minuti, ko je sporno enajstmetrovko za domače dosodil glavni sodnik Robert Ponis, toda v dvoboju Slobodana Vuka in Handanovića je bil uspešnejši slednji, ki je z odlično obrambo preprečil tretji zadetek Domžal. Handanović se je izkazal tudi nekaj minut kasneje, ko je ubranil nevaren poizkus Zeni Husmanija, naposled pa tudi Handanović ni imel rešitve v 74. minuti, ko je svoj drugi zadetek dosegel Vetrih. Ta je odbitek po strelu Vuka pospravil v mrežo iz neposredne bližine. Do konca srečanja bi Vuk lahko povišal domače vodstvo, a je bil premalo natančen, na drugi pa je Ponisova piščalka ostala nema ob posredovanju Jureta Balkovca z roko v kazenskem prostoru in srečanje se je tako končalo z domačo zmago s 3 : 2. Maribor je sicer še vedno vodilni na lestvici, toda Olimpija bo imela jutri v dvoboju s Krškim priložnost, da osvoji naslov jesenskega prvaka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice