Na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v ameriški zvezni državi Kolorado je Klemen Kosi osvojil 15. mesto.

Sedemindvajsetletni Klemen Kosi je drugi Slovenec, ki je posegel najvišje na smukih v Beaver Creeku, pred njim je bil boljši le Tržičan Andrej Jerman z 10. in dvema 12. mestoma. Mariborčan je bil pred tremi leti na smuku v Beaver Creeku 19., njegov najboljši smukaški dosežek ostaja 14. mesto iz januarja 2015 v Kitzbühlu.

Ostali trije Slovenci so bili prepočasni za trideseterico in točke. Martin Čater je bil 33. (+1,28), Miha Hrobat 47. (+1,89) in Boštjan Kline 54. (+2,26).

Zmagovalec smuka je Švicar Beat Feuz, za dvojno švicarsko zmago je z drugim mestom poskrbel Mauro Caviezel (+0,07). Le stotinko se je na progi dlje zadržal tretji Norvežan Aksel Lund Svindal

Prirediteljem moških tekem za svetovni pokal v Beaver Creeku velike preglavice dela vreme. Zaradi sneženja so izpeljali le en trening smuka od treh predvidenih, prav tako so bili prisiljeni smuk s sobotnega prestaviti na petkov termin. Nazadnje pa so za več kot pol kilometra skrajšali smukaško progo, poroča STA.

Smukaški progi so odvzeli kar nekaj delov, vsega skupaj je bila proga krajša za 630 metrov. Za zdaj superveleslalom ostaja na sobotnem sporedu, prav tako veleslalom na nedeljskem.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cestitke.naj traja

Starejše novice