Foto: Jure Banfi
Po porazu proti Muri so navijači izrazili nezadovoljstvo proti nogometašu Maribora, ta pa se je odzval neprimerno in navijače ozmerjal. Nogometni klub Maribor je njegovo obnašanje ostro obsodil.

Mariborčani so na štajersko – prekmurskem derbiju proti Muri izgubili z 2:1. Kot so sporočili iz kluba, so kljub razočaranju dobili podporo s strani navijačev.

Edini nogometaš, proti kateremu je bilo izraženo nezadovoljstvo, je bil Andrej Kotnik

Spomnimo ... Kotnik je bil konec avgusta na pragu Olimpije, a je ostal v Mariboru. Primorec je namreč nameraval prekiniti pogodbo in kot prost igralec prestopiti k Olimpiji, a ga Maribor ni spustil brez odškodnine. 

Na včerajšnji tekmi proti Muri je v igro vstopil v drugem polčasu. Navijači Maribora so mu namenili žvižge s tribun, ki so se nadaljevali po koncu tekme. 

Kotnik nezadovoljstva navijačev ni najbolje sprejel. Po odhodu z igrišča se je namreč odzval z neprimerno potezo do navijačev na vzhodni tribuni. Kar je bila po mnenju kluba »poteza nedostojna vrednotam vijol’čnega dresa in klubskega grba.«

Vedenje Kotnika bo sankcionirano

»V trenutku, v katerem smo, se absolutno od vseh pričakuje, da je pripadnost klubu, navijačem na prvem mestu. Poteza po tekmi proti navijačem je poteza proti klubu,« je za spletno stran kluba pojasnil športni direktor Marko Šuler.

»Takšno vedenje je nesprejemljivo, nešportno in neetično ter bo tudi sankcionirano. Po nedopustnem ravnanju se moramo odzvati. Andrej Kotnik je do nadaljnjega v suspenzu, ker nihče, ne igralec, ne funkcionar nikdar ni bil in more biti nad klubom,« je povedal Šuler.

Športni direktor dodaja, da je Kotnik odstranjen iz prve ekipe, sledila pa bo tudi finančna kazen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice