Foto: Mediaspeed
Izkušeni slovenski nogometni vezist Rene Krhin, ki je bil od poletja brez kluba, bo do konca sezone pomagal španskemu drugoligašu Castellonu, poroča STA.

Nič ne bo od prestopa k Mariboru, ki si je Reneja Krhina želel v svojih vrstah. V pogovoru za športni dnevnik Ekipa SN je Krhin pojasnil tudi to, zakaj kariere ne bo nadaljeval na Štajerskem.

»Ne bi rad, da se širijo neresnice, češ da sem zavrnil Maribor, kajti to ne drži. Septembra me je Oliver Bogatinov poklical na sestanek, pogovarjala sva se dobro uro. Povedal sem mu svoje mnenje, da če bi igral v Sloveniji, bi samo za Maribor, ampak da bi rad pred vrnitvijo doživel še kaj novega,« je za časnik Ekipa SN dejal 30-letni Krhin.

Dodal je, da ga je Bogatinov povsem razumel. »Takrat sem imel odprtih nekaj resnih možnosti - Avstralijo, Japonsko, Kitajsko, tako da potem z gospodom Bogatinovom nisva šla v podrobnosti. On mi je dejal, da si me želi, jaz sem povedal, da bi z največjim veseljem igral za Maribor, vendar v nekih drugih okoliščinah,« je nadaljeval nogometaš, ki ima skoraj 50 nastopov za slovensko reprezentanco, poroča STA.

»Ne bi rad prišel v Ljudski vrt nepripravljen. Rad bi prišel v polni formi. Igrati za Maribor ni lahko, na vsaki tekmi je treba zmagati in zagotovo bi vsi veliko pričakovali od mene. Če bi prišel v Maribor, bi to storil takrat, ko bi bil v polnem ritmu, nikdar ne bi prišel v vlogi turista,« je Krhin še povedal o mariborski zgodbi.

Štajerec je dodal, da bi rad igral do 34., 35. leta, a nikoli za Olimpijo: »Ne. Spoštujem Olimpijo, je velik slovenski klub, ampak jaz sem odrasel v Mariboru in v Sloveniji bi lahko igral samo za Maribor.«

Krhin, za katerega se je zanimal tudi prvoligaš Elche, sicer eno leto ni igral nogometa, vmes pa je zaradi novih izzivov razmišljal tudi o odhodu v Avstralijo, ligo MLS, Japonsko in Kitajsko.

Znašel pa se je v drugi španski ligi. Tam bo nekdanji nogometaš Interja, Bologne, Cordobe, Granade in Nantesa poskušal pomagati Castellonu ostati v 22-članski konkurenci. Trenutno je klub predzadnji z 22 točkami s 24 tekem.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Ni želel k Mariboru, ker bi mu cena še bolj padla?! Tu za nk Maribor bi barem igral tam pa bo le treniral pa čeprav se ekipa bori za obstanek v 2. ligi. Škoda, da ima denar raje kot nogomet.

viola (nepreverjen)

Pri Mariboru lahko igra le za veterane. Par let bo še pač počakal.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Bojaan91

Pa dobro no sej ne bi bil turist... stavim na bet at home stavnici, da je boljši od pol igralcev v Slovenski ligi.

Starejše novice