FOTO: Mediaspeed
Slovenska nogometna reprezentanca je v Celovcu pred številnimi slovenskimi navijači klonila s severnimi sosedi. Odločil je en gol, selektor Matjaž Kek pa je po tekmi izpostavil ključne napake slovenskih nogometašev.

»Čestitam Avstriji za zmago, predvsem v prvem polčasu so bili boljši. Ko pa smo se v nekem trenutku že rešili pritiska, smo dobili gol. Škoda, da potem naš pritisk ni prinesel izenačenja, mislim pa, da je bila Avstrija v prvem polčasu boljša in je zasluženo zmagala,« je uvodoma povedal Mariborčan in športno priznal poraz.

»Bilo je preveč napak v 'pas igri', ko smo jim kar sami dajali priložnosti. Vedeli smo, kakšno kakovost ima Alaba, a dve, tri situacije, ki so bile res nevarne, so bile po sredini. Bili smo preveč pasivni, preslabi v dvobojih, preslabi v odbitih žogah ... bili so hitrejši, nevarnejši, boljši v teh elementih,« je brutalno iskreno govoril Kek.

»V nekaterih trenutkih smo izgubili žoge, ki so bile nevarne za našo zadnjo linijo. Iličič je šele zadnjih 20 minut, ko smo se pomaknili bližje njemu, bil kakovostnejši. Vsekakor pa je tudi to ena od ugotovitev te tekme. Teh 20 minut je pokazalo, da je vse skupaj boljše, a pasivnost in reakcije na odbito žogo, to pa mi ni bilo všeč,« je še razkril selektor.

Slovenija tako po treh tekmah ostaja pri dveh točkah, že v ponedeljek pa je na sporedu nova tekma. Varovanci Matjaža Keka se odpravljajo v Latvijo, kjer se bodo v Rigi pomerili z izbrano vrsto, ki jo vodi Slaviša Stojanović.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Razen navijacev in Oblaka nic od nic

Starejše novice