Na novinarski konferenci je športni direktor Zlatko Zahović naznanil, da je Rok Kronaveter z Mariborom podpisal dveletno pogodbo.

Ob tem je izpostavil, da se Mariborčani med sabo hitro dogovorijo.

»Zelo sem vesel, pripravljen sem na nov izziv v karieri,« je uvodoma povedal 32-letni Mariborčan. »Pomeni mi ogromno. Vsak Mariborčan ima željo, da enkrat zaigra za Maribor. Zgodilo se je kasneje, kot bi se lahko,« je priznal Kronaveter, ki se je z Zahovićem pogovarjal že pred leti, a takrat ponudba ni zadovoljila njegovih finančnih apetitov.

O svoji vlogi ni želel preveč govoriti. »Vloga bo takšna, kot jo bo določil trener. Lahko pomagam z izkušnjami, boril se bom za mesto in upam, da bomo uspešni,« je povedal.

Kronaveter pričakuje evropsko jesen

Novi napadalni vezist vijoličastih je že pogledal proti tekmovalnim ciljem. »Če pogledamo rezultate Maribora v Evropi, so pričakovanja velika. Osebno pričakujem, da bomo igrali vsaj v Evropski ligi,« je ambiciozno napovedal.

Športni direktor Maribora v Kronavetrovi igri najbolj občuduje njegovo zaključno podajo, vključevanje v kazenski prostor in izvajanje prosti strelov. »Rok bo nedvomno dodana vrednost,« je poudaril.

32-letnik je tako proti koncu svoje kariere uresničil svojo željo, da zaigra v vijoličastem, zato je tudi odbil določene ponudbe iz tujine. Kronaveter si je izbral številko sedem.

Twitter

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cimmanj poskodb in boljsi ucinek kot pri nk bezigrad in vsi zadovoljni.srecno

št. 7 (nepreverjen)

Starejše novice