Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom niso vknjižili zmage. Damir Krznar je po remiju z Radomljami spregovoril o tem, kaj je šlo narobe pri lovu na tri točke.

V taboru Maribora niso bili zadovoljni z razpletom zadnje marčevske preizkušnje. Točka v dvoboju z Radomljami je manj od pričakovanj.

Štajerci so bili za medel vstop v dvoboj z Radomljani, ki so to pomlad izgubili zgolj v Stožicah, kaznovani že v deseti minuti tekme, ko je zadel Ester Sokler. Čeprav je Josip Iličić izenačil še pred odmorom, pa Mariborčani kljub obetavnim poskusom niso uspeli zadeti še drugič:

»Glede na prikazano zagotovo ne moremo biti zadovoljni. Naredili smo precej za zmago v fazi napada, vendar zapravili tri, štiri res velike priložnosti. 

Maščevalo se nam je, da smo šli preveč mlahavo v tekmo, igrali prepočasi in prepustili Radomljam sredino igrišča, skozi katero so nas ranili, čeprav smo vedeli, da so najmočnejši v kombinatoriki v sredini. 

Analiza med pripravami na tekmo je pokazala, da imajo prav Radomlje izmed vseh ekip v ligi največji odstotek napadov, ki jih izpeljejo sredino igrišča, za kar potrebujete veliko mero spretnosti in kar zares preseneča. 

Podarili smo jim gol, potem smo se uspeli vrniti in si ustvariti še precej priložnosti. V prvem polčasu bi morali odločiti tekmo, ni nam uspelo. V drugem smo sicer imeli pobudo, a ne dovolj konkretno in odločno kot v prvem, da bi na koncu slavili,« je po tekmi dejal Damir Krznar.

Tudi Krznar izpostavil kratek sodniški dodatek

»Verjamem v VAR. Pri opisu prejetega zadetka bomo izhajali iz naše napake. Nasploh smo imeli med tekmo veliko zadev v svojih nogah, bilo je dovolj časa in priložnosti, da pridemo do boljšega razpleta. Zasluge za delitev točk gre pripisati tako uspešnosti tekmecev kot naši nespretnosti. 

Opazna je bila nakopičena utrujenost, delno gre vzroke iskati tudi pri igrišču, ki je v takšnem stanju, da potrebujete dva, tri dotike, da umirite žogo. Toda osnovno izhodišče težav moramo poiskati v lastnih vrstah, morali bi bolj potrpežljivo graditi napade,« je strateg Maribora izpostavil težave v svojih vrstah.

Žan Vipotnik po povratku na zelenici ni uspel obogatiti strelskega izkupička, čeprav je imel nekaj priložnosti, a mu je veselje kar trikrat preprečil vratar Emil Velić, ki je bil verjetno najboljši posameznik v domači zasedbi.

Ljubljančan je svoja vrata zaklenil tudi po izključitvi Gabra Dobrovoljca, po kateri pa so vijoličasti preveč hiteli. Igra v končnici srečanja je ustrezala tekmecem, je menil Krznar, saj so Mariborčani žogo dvigovali v zrak. 

Se je pa Hrvat ob tem obregnil tudi ob kratek dodatek, saj so sodniki signalizirali štiri minute dodatnega igranja, čeprav je zgolj prekinitev, v kateri je bil izključen Dobrovoljc, trajala pet minut:

»Rumeni karton je dobil le Aleš Mertelj, saj je ustavil uro, ko se je vključil VAR, izmeril čas in opozoril, da je prekinitev ob izključitvi trajala dlje. Ne rečem, da bi nam to pomagalo, vendar želeli smo samo pravično nadomestilo igralnega časa.«

Sezona se bo ocenjevala glede na zaključek sezone

Zdaj sledi dvotedenski reprezentančni premor, nato pa Mariborčane čaka še zadnjih osem tekem Prve lige Telemach. Vijoličasti bodo aprilski spored odprli z gostovanjem v Novi Gorici.

»Zaprimo to poglavje, sledi kratek premor, potem pa bo treba silovito v spomladanski zaključek. Zavedati se moramo, da se bo celotna sezona ocenjevala po uspešnosti v zaključnem delu. Moramo dočakati odločilne trenutke sveži, a popolnoma osredotočeni in ustrezno razpoloženi,« še pravi Krznar.

Za zdaj še aktualni prvaki se v končnico prvenstva podajajo s točko prednosti pred tretjimi Celjani, ki so včeraj z nekaj sreče dobili obračun s četrtimi Domžalčani. Četa Simona Rožmana za Mariborom zaostaja pet točk.

Prav toliko točk - pet - so vijoličasti zbrali na zadnjih štirih tekmah, v tem času so namreč premagali zgolj Bravo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pohorčan (nepreverjen)

Jojo svinjsko glavi se ga je opet fsra.....

Starejše novice