Foto: Jure Banfi
Maribor je z novim strategom Damirjem Krznarjem prekinil niz šestih porazov in v prvem dvoboju za skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige iztržil remi. Je bil novi strateg zadovoljen s prikazanim?

Serija šestih zaporednih porazov je prekinjena, Mariborčani so v dvoboju s Clujem izpolnili osnovni cilj, saj so se po načeti samozavesti izognili novi zaušnici.

Obračun slovenskega in romunskega prvaka se je končal z začetnim izidom, nekaj neizkoriščenih priložnosti pa je poskrbelo za mešane vtise, saj so imeli tudi Štajerci priložnosti, da tehtnico obrnejo v svojo korist.

Tudi Damir Krznar je po prvi tekmi na čelu Maribora priznal, da se sooča z mešanimi občutki. Hrvat na klopi vijoličastih je kot nekaj pozitivnega izpostavil čvrsto in borbeno predstavo gostiteljev:

»Občutki so malce pomešani, nekaj je nezadovoljstva, nekaj zadovoljstva. Osredotočil bi se predvsem na to, s čim sem zadovoljen, to je predvsem z energijo, ki sem jo izpostavil že pred tekmo. Na igrišču so bili moški, ki so hoteli odigrati čvrsto in borbeno. To lahko pohvalim, to je bilo dobro. 

Manjkalo je nekaj kreacije, čeprav smo imeli manj priložnosti, pa so bile naše boljše. V tako izenačenih tekmah je potrebno zadeti iz dveh, treh priložnosti, škoda strela Božića, morda bomo malce žalovali za tem. 

V trenutku, v katerem smo, bom izpostavil več pozitivnega, vsa čast nogometašem, dali so vse od sebe. Moj cilj je, da smo takšni na vsaki tekmi, pri tem pa nam je pomagala tudi publika, ki je igrala z nami. S takšno podporo lahko daš še atom več moči, kot jo premoreš.«

Zadovoljen s stabilnostjo obrambe

»Z obrambo sem zelo zadovoljen. Žal smo lahko v dnevu in pol delali zgolj na tem, torej na stabilnosti obrambe. Skušali smo zmanjšati medprostore, danes ga niso imeli, zato tudi Deac ni prišel do izraza. 

Pohvale sredini igrišča, zagotovo pa je zadnja vrsta prenesla največje breme. Pozitivno sem presenečen nad predstavo Uskokovića in Kariča. Bila sta vodji in nosilca. 

Če bi tekmo gledal nekdo, ki nima dobrega mnenja o Maribora, bi verjetno dejal, da je to naš prvi branilski par,« je bil Krznar zadovoljen z igro tokrat povsem novega osrednjega branilskega para.

Novi strateg Maribora je prisiljen v to, da zadnjo vrsto Maribora zakrpa s tem, kar mu je preostalo, a sta Luka Uskoković in Sven Šoštarič Karič več kot zgolj solidno zamenjala poškodovana Maxa Watsona in Nemanjo Mitrovića.

Slednji bi včerajšnjo tekmo izpustil v vsakem primeru, saj je, tako kot kot Jan Repas, pred dnevi na Finskem prejel tretji rumeni karton. Branilca zaradi zloma nosu tudi v nedeljo še ne bo v kadru za štajerski derbi, je potrdil Krznar.

Foto: Jure Banfi

Priložnost za mladega Čuka

Če je bila uvrstitev Luke Uskokovića v ožji obrambni par glede na trenutne kadrovske težave pričakovana, pa je novi trener vijoličastih precej bolj presenetil z odločitvijo, da tekmo prične Tine Čuk.

Sedemnajstletnik je v članski konkurenci debitiral letos poleti, ko je na Bonifiki odigral prvi polčas srečanja s Koprom, Krznar pa je tokrat šel še korak dlje od svojega predhodnika in je Radgončana v enajsterico uvrstil kar na evropski tekmi:

»Od sodelavcev sem dobil informacijo, da gre za fanta, ki lahko prenese ta pritisk, saj gre za fantastičnega nogometaša, ki se še igra nogomet. Na njega ta pritisk še ne deluje, saj gre še za otroka, ki se še igra in to je za pohvalo. 

Ko pravim, da se igra, ne mislim, da ni discipliniran, ga pa nasprotnik in publika ne bosta impresionirala. Dali smo mu zaupanje, v moji filozofiji je tako, da je potrebno takšnim draguljem dati priložnost, nas je pa v to deloma prisilila tudi manjša izbira kadra.«

Želel je zmago, ki jo bo napadal tudi v nedeljo

O preboju v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige bo odločal povratni obračun v Cluju, še prej pa Mariborčane čaka štajerski obračun z ambicioznimi Celjani.

Grofje so se pred dnevi razveselili prve zmage v letošnji sezoni, izjemno motivirani pa bodo tudi v nedeljo, ko bodo gostovali v Ljudskem vrtu. Krznar je že napovedal, da pretiranih rotacij ne bo, pred odhodom v Romuniji pa si želi zmage, ki jo je hote že včeraj.

»Delno smo zadovoljni z izvedbo, smo pa nezadovoljni z rezultatom, to ni skrivnost. Pričakovali in iskali smo zmago, tako smo se postavili, ste pa videli, da je Cluj resna ekipa, s čvrstimi, agresivnimi in močnimi atleti. 

Ne bomo odstopili od tega, da napredovanje iščemo v Romuniji, vse je še odprto, za nami je šele prvi polčas. Vsi smo zdravi, to je pomembno. 

Jutri se bodo osredotočili na Celje. Ostati moramo prisebni, proti Celju poskušati ponoviti enako partijo in storiti vse, da v Romunijo potujemo z nedeljsko zmago,« se je proti bližnji prihodnosti še ozrl Krznar.

Uskokovića dvomi dodatno motivirali

»Po mojem mnenju smo odigrali zelo dobro tekmo, škoda, da nismo zadeli. Mislim, da moramo tako nadaljevati naprej in da na povratni tekmi potem ne bo težav,« je po dobri predstavi dejal Luka Uskoković.

Dolgoletni član Maribora je po dolgem čakanju spet dočakal priložnost v začetni enajsterici in bil morda celo najboljši mož v tokratnem spopadu.

Je zaradi dvomov, ki so se pred tekmo pojavljali okoli tega, kako bo delovala povsem prenovljena obrambna vrsta, čutil še kaj dodatnega motiva za dokazovanje?

»Seveda je bilo nekaj dodatnega motiva. Dolgo že nisem igral, sem pa v službi ekipe, vedno moram biti povsem pripravljen, da odgovorim na zahtevo trenerja. 

Smo profesionalci, vselej moramo biti pripravljeni na to, da maksimalno izkoristimo priložnost, ko jo dobimo,« je odgovoril Črnogorec.

Foto: Jure Banfi

Verjame v svetlejšo prihodnost

»Trener Krznar je z nami šele dva dneva, ni še bilo dovolj časa, da osvojimo že vse taktične zamisli. Trener od nas hoče, da smo vedno visoko in da napadamo globino. 

Mislim, da bo to sčasoma vse boljše in boljše, sem pa zadovoljen z današnjo predstavo, kako smo danes opravili, čeprav je lahko še vedno boljše,« je še povedal osrednji branilec.

Šestindvajsetletnik sicer ni skrival, da je od Cluja v napadu pričakoval več, je pa v istem dahu dodal, da so bili Mariborčani tokrat precej boljši na t.i. drugih žogah, še enkrat pa je izrazil obžalovanje, da si pred povratno tekmo niso zagotovili rezultatske prednosti.

Je lahko vidno motivirani »Uskoković« ponovno odkritje Damirja Krznarja?

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Sedaj, ko ne igra več Tavares, tudi zmag več ni !!!

.... ..... (nepreverjen)

ma nemoj nista novo

SLO (nepreverjen)

Če je z tem zadovoljen potem ima prenizke kriterije za nk Maribor.

Pohorčan (nepreverjen)

Tote bo kuj hitro bincna...........

Starejše novice