Foto: Jure Banfi.
Vijolično četico do spopada z islandsko skupino Valur loči le še nekaj ur.

Blaž Vrhovec, ki je po uvodnem evropskem nastopu izpustil dvoboj s Triglavom, je o vijol’čnem utripu v pričakovanju novega izziva povedal: »To je tekma, ko velja samo eno: zmagati, kakor vemo in znamo. Najpomembneje je, da bo pristop nespremenjen, podoben kot je bil na Islandiji. Da bo vsak izpolnjeval svoj del nalog in da storimo vse, da bi se veselili skupaj z navijači po koncu tekme.«

Redko se zgodi, da povratno kvalifikacijsko tekmo čakamo s tremi goli prednosti. »Izhodišče je dobro, ampak videli smo tudi med prejšnjo sezono v evropskih tekmovanjih, kaj se je vse dogajalo, kakšni preobrati so se zgodili, ko tega nihče ne bi pričakoval. Moramo biti zbrani, tekmecem ne smemo dovoliti, da dosežejo zadetek in se dvignejo. Želimo imeli nadzor nad igro, da dvoboj mirno pripeljemo do konca,« je še dodal.

Valur je bil po žrebu sprecifičen nasprotnik, ki igra na umetni travi. Priprave na povratni obračun pa so sedaj drugačne: »Seveda je lažje, ko občutiš na terenu, česar na videoposnetkih ne moreš videti. Še boljše smo jih spoznali, vemo, od kod preti nevarnost. Kljub zmagi v Reykjaviku naša naloga še ni dokončana. Skušali jih bomo onemogočiti in na pravi način izraziti našo kvaliteto. Upam, da se bo na tribunah zbralo čim več ljudi in da gremo skupaj v 2. krog kvalifikacij,« so sporočili iz Nogometnega kluba Maribor.

Tekmo boste ob 20.15 lahko spremljali tudi na naši spletni strani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice