FOTO: Marjan Ciglič/1964
Na današnji dan pred 55 leti je bil v Ljubljani odigran večni derbi pred največjim številom gledalcev. Pred tekmo, ki jo je spremljala 20 tisoč ljudi, je trojica Mariborčanov v Trojanah doživela prometno nesrečo, rezervni vratar se je na klopi zgrudil.

»Na današnji dan pred 55 leti je bil v Ljubljani rekorden obisk večnih derbijev. Prodanih je bilo kar 19.994 vstopnic. Zanimanje za tekmo je bilo izredno in že v predprodaji so v Ljubljani prodali 4.500 vstopnic, navijači Maribora pa so organizirali kar dva posebna vlaka,« je na tekmo izpred 55 let danes na svojem Twitter profilu spomnil zgodovinski in statistični zanesenjak Matjaž Homar, ki upravlja s profilom OptaŽabar. Šlo je za večni derbi, ki ga je spremljalo največ gledalcev v vsej zgodovini dvobojev med Mariborom in Olimpijo.

Prometna nesreča Mariborčanov v Trojanah

A spomina na tekmo ni zaznamoval samo rekorden obisk. »Praznik nogometa, ki je z remijem (1:1) sicer obema ekipama nekako prekinil prvoligaške sanje (kluba sta se borila za vstop v 1. ZNL), bi se lahko končal tudi tragično, saj je v avtomobil, v katerem so se trije mariborski nogometaši peljali na tekmo, na Trojanah trčil črni mercedes, ki mu je odpadla guma,« je še razkril OptaŽabar.

Za dva nogometaša Maribora se je končalo le s šokom in praskami, za rezervnega vratarja vijoličastih Grlocija, pa nekoliko slabše. V Ljubljano je sicer prispel in sedel na klopi, a ob vodstvu Maribora v 26. minuti padel v nezavest in odpeljali so ga v bolnišnico.

»Ljubljanski gledalci, ki niso vedeli, za kaj gre, so začeli ugibati o posledicah uživanja mamil,« je z zanimivim ozadjem enega najbolj markantnih derbijev vseh časov še postregel Homar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sirotka (nepreverjen)

Kopiranje Ekipe24?... hehehe

Starejše novice