FOTO: Jure Banfi
Prva ovira vijoličastih na evropskih tleh bo ...

Danes ob 13.00 je bil v Nyonu na sporedu virtualni žreb 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo 2020/2021, v katerem so od slovenskih predstavnikov sodelovali Maribor kot podprvak, Olimpija kot tretjeuvrščena ekipa PLTS in Mura kot pokalni zmagovalec. 

Maribor z (na papirju) lažjim nasprotnikom kot Olimpija

Posebnost letošnjih kvalifikacij je ta, da povratnih tekem ne bo, tekma bo samo ena, prvo izžrebana ekipa pa je dobila privilegij igranja doma. Tekme bodo zaradi situacije v zvezi s koronavirusom  tudi zaprte za javnost, sama udeležba v prvem kvalifikacijskem krogu pa za ekipo predstavlja vsaj 240 tisočakov denarne nagrade.

Prvi krog kvalifikacij za Evropsko ligo bo na sporedu 27. avgusta, zmagovalci pa bodo napredovali v drugi krog kvalifikacij. Za preboj v skupinski del Evropske lige je tako slovenskim predstavnikom potrebno preskočiti štiri ovire (vključno s prvim krogom). 

Maribor in Olimpija, sta bila kot nosilca oba razvrščena v isto skupino, njuni možni nasprotniki pa so bili Vikingur iz Islandije, Levadia iz Islandije ter zmagovalec obračuna med Colerainom iz Severne Irske in La Fiorito iz San Marina. Preostali slovenski predstavnik Mura pa je imela vlogo nenosilca.

Žreb je določil, da bo Maribor bo igral doma proti zmagovalcu obračuna med Colerainom iz Severne Irske in La Fiorito iz San Marina. Večni rival Olimpija pa se bo za preboj v naslednji krog kvalifikacij potegoval z islandskim klubom Vikingur Reykjavik. Tekma bo odigrana na nevtralnem terenu. Mura se bo  prvem krogu merila z ekipo Nomme Kalju iz Estonije, tekma bo odigrana v gosteh.

Celjani s prvakom Irske na Madžarskem

Žreb za prvi krog kvalifikacij za Ligo prvakov, v katerem bodo Slovenijo zastopali aktualni prvaki iz Celja, pa je bil opravljen že včeraj. Celjani se bodo pomerili z Dundalkom iz Irske. Tekma bi morala biti odigrana 19. avgusta v Celju, ampak je prišlo do spremembe zaradi dejstva, da Slovenija ni na irskem seznamu varnih držav glede koronavirusa, zato sta kluba morala sprejeti dogovor o nevtralnem prizorišču.

Tekma med slovenskim in irskim državnim prvakom bo tako odigrana 19. avgusta na Madžarskem, na Szusza Ferenc Stadionu v Újpestu, 10 kilometrov severno od Budimpešte.

Vir: Uefa
Vir: Uefa
Vir: Uefa

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice