Uvodnim vprašanjem je sledil hokejski kviz, pri čemer so se mladi Lisjaki razdelili v skupine in skupaj z reprezentanti odgovarjali na vprašanja o hokeju na ledu.

Več kot sto članov mlajših selekcij kluba in obiskovalcev je minulo sredo na Dnevu mariborskega hokeja z velikim zanimanjem in pričakovanjem poslušalo hokejske nasvete najboljših nekdanjih članov Hokejsko drsalni klub Maribor Mitje Robarja, Jana Muršaka, Mihe Verliča in Mihe Štebiha.

V Ledni dvorani Tabor potekalo druženje z mariborskimi hokejskimi reprezentanti. Na pogovoru z reprezentanti so mladi Lisjaki in obiskovalci prejeli odgovore na vprašanja od profesionalnih hokejistov. Vprašanja so se nanašala na različna področja njihovega profesionalnega hokejskega življenja, med drugim jih je zanimalo, kako poteka dan profesionalnega hokejista, kako se počutiš, ko zaigraš pred več deset tisoč gledalci in kaj ti pomeni, ko se ti uresničijo otroške sanje, zaigrati v najmočnejši hokejski ligi na svetu? 

Uvodnim vprašanjem je sledil hokejski kviz, pri čemer so se mladi Lisjaki razdelili v skupine in skupaj z reprezentanti odgovarjali na vprašanja o hokeju na ledu. Preostali čas druženja je bil namenjen podpisovanju dresov in slikanju ter športnem druženju ob glasbeni spremljavi rock skupine – Stage 57.

Mitja Robar, novo imenovani predsednik HDK Maribor in igralec z največ reprezentančnimi nastopi med mariborskimi reprezentančnimi vrstniki, je ob robu druženja dejal: »Prvotni namen dogodka je bil, da mladini približamo hokej. Hitro smo ugotovili, da mnogi naši naraščajniki uspešnih mariborskih hokejistov še nikoli niso srečali. Večina igralcev je domači klub zapustila v najstniških letih in naš podmladek ni imel priložnosti, da bi se seznanil z njihovimi dobrimi in slabimi izkušnjami v tujini, začetki kariere in trdim delom, ki so ga vložili, da danes kreirajo vrh slovenskega hokeja. Današnji dan je bil odlično sprejet zato že razmišljamo o ponovitvi prihodnje leto.«

Zbor članov HDK Maribor potrdil novega predsednika kluba

Na minulem zboru članov HDK Maribor Lisjaki so prisotni za novega predsednika kluba soglasno potrdili Mitjo Robarja. Sezona 2018/2019 je bila uspešno izpeljana, najboljši rezultat so dosegli mladinci z drugim mestom v državnem prvenstvu.

Klub je zadovoljen z napredkom mladih igralcev in igralk, kakor tudi s povečanim vpisom fantov in deklic pri pri najmlajši selekciji - malčki.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice