Foto: Jure Banfi
Vijoličasti so po bridki izkušnji na Švedskem strnili svoje vrste in v Ljudskem vrtu ugnali Domžale. Simon Rožman je bil po zmagi vesel tudi vrnitve Nemanje Mitrovića, ki je zaigral po osmih mesecih.

Maribor je edini, ki se lahko po dveh krogih Prve lige Telemach pohvali s popolnim izkupičkom. Možje v vijoličastem so po Celju premagali še Domžale, s šestimi točkami pa so zasedli vrh lestvice.

Nasprotnika, ki sta aktivna tudi na mednarodnem prizorišču, sta v nedeljski obračun zakorakala s prevetrenima enajstericama. Ljudski vrt je prvič po lanskem novembru pozdravil Nemanjo Mitrovića.

Izkušeni branilec je po poškodbi kolena pripravljen za tekmovalne napore.

Mitrović verjame, da je včerajšnja zmaga dobro izhodišče za četrtkovo tekmo: »Dobro smo igrali v prvem polčasu, dosegli smo tri zadetke in si pripravili še veliko priložnosti. Škoda, da smo se ustavili v nadaljevanju in smo kljub igralcu več prejeli gol. To je dobra popotnica za četrtek in novo evropsko preizkušnjo.«

Pred poškodbo reprezentant Slovenije je odigral prvo tekmovalno preizkušnjo po 7. novembru 2020.

Naključje je hotelo, da se je na zelenice vrnil prav proti Domžalam, proti katerim je odigral tudi zadnjo tekmo pred poškodbo.

»Po dolgem času sem znova zaigral v prvenstvu. Poškodoval sem se prav na tekmi z Domžalami, na našem stadionu. Danes ni bilo prisotnega strahu, bilo je korektno. Prestal sem 'debi', grem s tekme v tekmo in se pripravljam na nove izzive,« je osrednji branilec ocenil svoj povratek na zelenice.

Foto: Jure Banfi

Vrnitve Domžalčana je bil vesel tudi Simon Rožman: »Nemanja premore veliko izkušenj, vodstvene sposobnosti in mirnost v izgradnji napada. Za naše moštvo je velika okrepitev. Njegova rehabilitacija je do zdaj šla v pozitivni smeri. Veseli smo zanj, da je danes nastopil brez težav. Že nekaj časa pa drži, da v našo zadnjo vrsto prinaša kakovost in mirnost.«

Prav Rožman bo odločil o tem, če bo Mitrović zaigral tudi v četrtek. Branilec je odgovor na to vprašanje prepustil strategu Maribora. Šef mariborske stroke je po skalpu Domžal poudaril, da se v Ljudskem vrtu še niso predali.

Vesel pa je bil tudi dejstva, da so nase opozorili nogometaši, ki so doslej igrali manj. Z asistenco sta se izkazala Gregor Sikošek in Mirko Mutavčić, ki je prvič zaigral v prvoligaški konkurenci.

O tem, da se v štajerski prestolnici še niso predali, je spregovoril tudi Nemanja Mitrović. Branilec je po tekmi v družbi soigralcev pozdravil še navijaško skupini Viole, ki je svojim ljubljencem pred evropskim obračunom vlila dodatnega optimizma.

»Nismo se predali, v Ljudskem vrtu se lahko zgodi marsikaj. Škoda tretjega zadetka, ki smo ga prejeli z bele točke. Res pa je, da Hammarby ni navajen igrati na naravni travi, pred našimi navijači pa se lahko še veliko spremeni,« pravi Mitrović, ki verjame v napredovanje kvalifikacij.

Tudi s pomočjo polnih tribun: »Navijače vabim, da na četrtkovo tekmo pridejo v čimvečjem številu, nas podprejo in bodrijo, da skušamo priti do preobrata.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice