Stipe Jerić iz NK Maribor nam je razkril, kaj vse sodobni Ljudski vrt prinaša klubu.

Kot smo poročali včeraj, še občina za prenovo zahodne tribune Ljudskega vrta sicer nima pridobljenega gradbenega dovoljenja, a si kljub temu obeta pričetek del še pred koncem leta, s čimer bo stadion pridobil nove in izboljšane kapacitete.

Kaj bo to pomenilo za klub, nogometne ljubitelje in mesto, smo spregovorili s Stipetom Jerićem, predstavnikom za stike z javnostjo NK Maribor. 

Mesto končno pridobiva sodoben stadion

»Najprej bo mesto dobilo sodoben nov stadion, ki bo končno tudi dokončan. NK Maribor bo pridobil prostore in funkcionalnost stadiona po najvišjih nogometnih standardih – v skladu z vsemu zahtevami in priporočili tako UEFE kot FIFE,« je povedal in dodal, da bo tako klub lahko tudi v prihodnje igral tekme na najvišjem nivoju, kar zajema tako skupinska dela lige prvakov in lige Evropa, kot tudi reprezentančne tekme in kvalifikacije. 

Pri tem pa bodo »profitirali« tudi gledalci, ki bodo pridobili »predvsem na kakovosti neke storitve, na vsebinah in udobju«.

Nova priložnost za vsakega, ki bi želel na stadionu ustvariti dogodek

Seveda pa to prinaša tudi višje prihodke na račun VIP lož in sedežev: »To je lahko nov moment tako za NK Maribor kot tudi za občino. In za vsakega, ki bi želel na stadionu ustvariti nek dogodek.«

Jerić še poudarja, da bo šlo za pravo poslovno pridobitev. »Cel objekt bo dobil novo komercialno noto, nov izvor prihodkov,« pojasnjuje in dodaja, da je to priložnost tako za klub kot tudi za občino in druge, tu prisotne športne kolektive.

Nove kapacitete brez dodatne improvizacije

Pri tem je bilo potrebno veliko dela, improvizacije in tudi prizanesljivosti s strani UEFE.

»Največ pozornosti smo morali posvečati delu novinarjev in televizijski produkciji, kar je na takšnem nivoju tekmovanja zelo zahtevno – tako po številu medijev kot tudi po tehničnih zahtevah. Druga plat, ki je UEFI tudi pomembna, pa je ravnanje z VIP gosti, njihovimi in tudi našimi sponzorji. In zagotavljanju ustreznih prostorov, ki jih ta stadion enostavno ni premogel.«

Jerič pri tem kot primer navaja Champions Club, ki je moral za te dogodke postavljati šotor, sedaj pa bodo na voljo kapacitete brez dodatne improvizacije.

Tekme se bodo nemoteno odvijale naprej

Predstavnik kluba za stike z javnostjo pa tudi zagotavlja, da večjih težav z igranjem tekem v času izgradnje ne bo. Tako bodo novinarje v času domačega prvenstva preselili na vzhodno tribuno, medtem ko bodo poskrbeli tudi za televizijsko produkcijo. Četudi bo nekoliko manjša kapaciteta, pa gledalci ne bodo čutili nobene tekme, le da bodo lahko še spremljali, kako napreduje izgradnja.

»Kar zadeva kvalifikacije za evropske pokale, tudi ne vidimo v tem trenutku nobenih zadržkov, da tekme ne bi odigrali v Ljudskem vrtu,« dodaja in navaja kot primer tudi druge evropske stadione, kjer so se tekme v času izgradenj odvijale nemoteno.

»V kvalifikacijskem ciklusu ne vidimo nobenih težav, potem pa je stvar kompromisa in časovnice, ko bomo videli, kako daleč je izgradnja oziroma pridobivanje uporabnega dovoljenja. In tudi dogovora z UEFO, ali lahko igramo tudi najvišji nivo še tukaj ali bomo morali iskati kakšne alternative,« še dodaja Jerić, ki pa zagotavlja, da je nogometna zveza pripravljena pomagati klubu: »Sploh, če vidi, da se ta razvija, z njim pa tudi infrastruktura.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice