FOTO: Jure Banfi
Po včerajšnjem slavju ob dvigu pokala, je steber mariborske obrambe Marko Šuler s cmokom v grlu sporočil, da zaključuje svojo bogato kariero.

Slavje ob dvigu pokala za najboljšega v Prvi ligi Telekom Slovenije je imelo tudi grenak priokus. Dolgoletni steber mariborske obrambe, ki je bil zraven pri največjih uspehih, Marko Šuler, je moral zaradi poškodb zaključiti svojo bogato kariero. Čeprav je pred časom svojo pogodbo z Mariborom še podaljšal in je bila veljavna še za naslednjo sezono, je moral 36-letni Korošec kariero predčasno zaključiti.

Zaključil bogato nogometno pot

V svoji bogati nogometni poti je bil član Dravograda, Gorice, belgijskega Genta, izraelskega Hapoela Tel Aviva, poljske Legie Varšave in od leta 2013 Maribora. Ob tem je bil nepogrešljivi člen slovenske izbrane, s katero je vrhunec doživel z nastopom na svetovnem prvenstvu leta 2010.

»Vsem, ki ste z menoj trpeli, iskrena hvala,« je ob naznanitvi upokojitve v mikrofon povedal Šuler. »Upal sem, da bo drugače, a mi na žalost ni uspelo. Želel sem se posloviti drugače,« je obžaloval dejstvo, da mu je poškodba preprečila še eno leto igranja v vijoličastem.

Slovo tudi za Mlakarja

Ljudski vrt pa se ni poslovil samo od dirigenta vijoličaste obrambe. Zadnjič se je mariborski publiki priklonil tudi odlični napadalec Jan Mlakar, ki si je z igrami v Mariboru prislužil prestop v Premier League. Mlakar je že pozimi sklenil trimilijonski prestop v Brighton, kjer ga čaka igranje v bržkone najatraktivnejši ligi na svetu.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice