Foto: Jure Banfi
Vtisi po čustveni soboti in zadnji tekmi Marcosa Tavaresa v Ljudskem vrtu se še niso povsem polegli, pa so v hramu mariborskega nogometa že zabrneli delovni stroji.

Mariborski nogometaši so se s sobotno zmago poslovili od Ljudskega vrta, sezono pa bodo zaključili z nedeljskim gostovanjem v Fazaneriji.

Tribune Ljudskega vrta so v soboto še zadnjič pozdravile legendarnega Marcosa Tavaresa v vlogi nogometaša. Čustveni večer je poskrbel za precej spominov.

Danes pa je jasno, da se nogomet nekaj naslednjih tednov ne bo igral na zelenici največjega nogometnega objekta v štajerski prestolnici. Ljudski vrt so dva dneva po poslovilni tekmi kapetana zavzeli delovni stroji.

Pričeli s prenovo igrišča

»Med sobotnim večerom močna čustva, 9999 gledalcev, posebna tekma, zmaga, slovo od kapetana z vsemi častmi…. S ponedeljkovim dopoldnevom pa so v Ljudskem vrtu zabrneli delovni stroji. 

Začela se je obsežna sanacija igrišča, dela bodo dokončana v zadnjih junijskih dneh in nova igralna površina bo pripravljena na otvoritev nove sezone 2022/23,« so zapisali pri mariborskem klubu.

Ljudski vrt se je po zadnjem posegu v travnato zelenico ponašal s t. i. hibridno zelenico, ki so jo v istem letu položili tudi v ljubljanskih Stožicah.

Ljudski vrt po lanskoletni prenovi zahodne tribune, ki od sobote nosi ime Marcosa Tavaresa, sprejme 11.671 gledalcev. Stadion je bil zgrajen leta 1952, leta 2008 pa je dobil zdajšnjo obliko.

Po koncu sezone bodo še z obsežnejšimi deli pričeli tudi v soboški Fazaneriji. Med drugim bodo igrišče pomaknili bližje glavni tribuni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice