FOTO: Mediaspeed
Na Mariborinfo.com smo po sredini odslovitvi Tomaža Kavčiča z mesta selektorja slovenske nogometne reprezentance izvedli anketo, v kateri je sodelovalo več kot 1000 ljudi. Skoraj dve tretjini si želi Matjaža Keka.

Tomaž Kavčič se je od slovenske klopi poslovil po seriji katastrofalnih rezultatov, v kateri je denimo na dveh tekmah proti Cipru iztržil le eno točko. Takoj po njegovem slovesu javnost z veliko zanimanja ugiba o njegovem nasledniku.

Anketa na Mariborinfo.com, v kateri je sodelovalo več kot tisoč ljudi kaže, da si največ ljubiteljev nogometa na klopi znova želi Mariborčana Matjaža Keka, saj je dobil kar 59 odstotkov glasov. Na drugem mestu je, zanimivo, športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović, ki je v očeh mnogih idealen človek za mesto selektorja. Za Zahovića je glasovalo 16 odstotkov anketirancev.

ANKETA: Kdo je naj novi selektor Slovenije?

Matjaž Kek
59% (588 glasov)
Zlatko Zahović
16% (156 glasov)
Darko Milanič
2% (24 glasov)
Edoardo Reja
2% (25 glasov)
Ante Šimundža
4% (44 glasov)
Simon Rožman
4% (42 glasov)
Bojan Prašnikar
1% (15 glasov)
Miran Srebrenič
0% (2 glasov)
Pavel Pinni
0% (5 glasov)
Primož Gliha
1% (8 glasov)
Ante Čačić
1% (15 glasov)
nihče od naštetih
8% (81 glasov)
Skupno glasov: 1005

Mijatović za Keka, »strici« nasprotujejo

Bralci Mariborinfo ste kot tretjo možnost izbrali »Nihče od naštetih«, saj je za to možnost glasovalo 8 odstotkov anketirancev. Na naslednjih mestih pa sta Ante Šimundža in Simon Rožman s štirimi odstotki. Volja »ljudstva« je torej več kot očitna – vrnitev Matjaža Keka.

A tej Nogometna zveza Slovenije na čelu s predsednikom Radenkom Mijatovićem morda ne bo sledila. Časnik Dnevnik je v petek poročal, da je Kek sicer Mijatovićev favorit, a naj bi cenjenemu Mariborčanu nasprotovali nekateri funkcionarji na NZS.

Potemtakem visokim predstavnikom nogometne zveze verjetno ne bi »dišal« niti Zlatko Zahović, kot resnega kandidata vsaj za začasno vodenje reprezentance v novembrskem ciklusu pa Dnevnik omenja Primoža Gliho, ki je med vodenjem mladinske reprezentance poskrbel za nekaj odmevnih afer.

Izbira selektorja bo javnost po vsej verjetnosti razburjala še nekaj časa. Jasno pa je, da je želja navijačev, vsaj bralcev Mariborinfo.com, naslednja: vrnitev Matjaža Keka ali ustoličenje Zlatka Zahovića.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice