Danes ponoči, ob 1.00 po slovenskem času je severnoameriška košarkarska liga izbirala najbolj talentirane mlade košarkarje na svetu. Med njimi, kot tretja izbira je bil tudi Luka Dončić.

Nabor igralcev ali "draft" vsako leto pritegne ogromno zanimanja javnosti, navijačev in vseh, ki so tako ali drugače povezani z ligo NBA. Letošnji nabor je bil po mnenju strokovnjakov eden najboljših v zgodovini, veseli pa smo lahko, da je na njem sodeloval tudi Luka Dončić.

Po mnenju mnogih je bil Dončić celo najboljši igralec na letošnjem draftu, a je prvi nabor pripadel Deandre Aytonu, ki se seli v Phoenix. Dončić je bil izbran kot tretji, izbrala ga je ekipa Atlanta Hawks, a ga je v menjavi igralcev poslala k Dallas Mavericksom. Slovenski čudežni deček je tako postal najvišje uvrščeni Slovenec na naboru, pred tem je bil to Boštjan Nachbar, ki je bil petnajsta izbira.

Prve besede Dončića, kot člana Dallasa so bile, da so se mu uresničile otroške želje in da komaj čaka, da pokaže česa je zmožen. Na twitterju pa je svojega novega soigralca med drugim pozdravil tudi legendarni nemški košarkar in član Dallasa Dirk Nowitzki.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice