Foto: Jure Banfi
Ne Brazilec Lucas Rosa, ki se ga je omenjalo zadnjih nekaj dni, mesto ob desni stranski črti bo po poškodbi Martina Milca zasedel znanec iz Prve lige Telemach. Vijoličastim se je pridružil Andraž Žinič.

V Ljudskem vrtu so poiskali rešitev za položaj, na katerem so imeli po poškodbi Martina Milca največ težav. Kapetana Maribora bo na desni strani obrambe zamenjal Andraž Žinič.

Triindvajsetlenik iz Žej pri Komendi je z aktualnimi državnimi prvaki sklenil pogodbo do sredine leta 2025, v mesto ob Dravi pa se seli iz Domžal, v dresu katerih je storil krstne prvoligaške korake.

Bočni branilec je doslej v Prvi ligi Telemach odigral 70 tekem, danes pa je že treniral z novimi soigralci v Mariboru. V nedeljo, ko Štajerci gostujejo v Kopru, bo že v kadru trenerja Radovana Karanovića.

Menjava za poškodovanega kapetana

Karanović je moral na zadnjih dveh tekmah zaradi odsotnosti Martina Milca, ki ga zaradi poškodbe prepone dlje časa ne bo na zelenicah, iskati zasilne rešitev.

Proti Gorici je na desni strani obrambe zaigral Ignacio Guerrico, v povratnem spopadu z moldavskim prvakom Šerifom pa Gregor Sikošek. Oba sta sicer leva bočna branilca.

»Milec je poškodovan, še nekaj časa ga ne bo na igrišču in poiskati smo morali novo rešitev. Našli smo najprimernejšo za vse vpletene strani, zagotovo najboljšo med uresničljivimi v našem prostoru. 

Izbrali smo fanta, ki je potrdil nadarjenost in ima kljub mladosti že precejšnjo kilometrino v prvoligaški konkurenci. Veseli spoznanje, da smo sklenili dogovor z Domžalami in se je lahko Andraž priključil v najkrajšem času. 

Dobro smo seznanjeni z njegovimi zmožnostmi, je v delovnem ritmu, pozna ligo in ga lahko takoj aktiviramo, tako da bo v kadru že za nedeljsko tekmo v Kopru,« o novincu pravi Marko Šuler.

Veseli se igranja v Ljudskem vrtu

»Vse se je hitro odvilo, prestop se je zgodil v enem popoldnevu. Zahvaljujem se za zaupanje, res sem zelo vesel, da je največji klub v Sloveniji izkazal zanimanje zame. 

Vem, kam prihajam. Klubske ambicije so visoke, takšne so tudi moje, rad bi zbiral lovorike in prihajam z veliko željo po nadaljnjem dokazovanju. 

Doslej sem bil na nasprotni strani, Domžale so mi omogočile priložnost za razvojno pot, zdaj pa sem tukaj z velikim motivom na začetku nove zgodbe. 

Igralce dobro poznam, telesno sem ustrezno pripravljen, saj sem oddelal celotne priprave in tudi glede prilagajanja na taktične zahteve, način igre verjamem, da ne bom potreboval veliko časa. 

Lepo bo igrati ob takšni podpori s tribun in z nestrpnostjo pričakujem prve minute na igrišču,« se novega izziva veseli dosedanji nogometaš domžalskega kluba.

Ne le prvoligaško kilometrino, Žinič v Maribor prinaša tudi izkušnje z lanskega evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let. Na tekmah s Španijo, Češko in Italijo ni izpustil niti minute.

Kot že zapisano, je Žinič z Mariborom sklenil triletni dogovor, oblekel pa bo dres s številko 29.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice