FOTO: Jure Banfi
Zimski odmor je kapetan vijoličastih Marcos Tavares izkoristil za skok v domovino, kjer bo preživel praznike. A živa legenda mariborskega in tudi slovenskega nogometa poudarja, da popolnega mirovanja zanj ne bo.

»Petinštirideset točk po devetnajstih krogih, petinpetdeset doseženih golov in le šestnajst dobljenih. Izjemna jesen z zgolj eno napako. Škoda, da smo nekoliko prehitro končali z nastopi v evropskih tekmovanjih. A to je nogomet,« sliko jesenskega dela sezone opisuje Marcos Tavares.

Z božjo pomočjo do novega evropskega uspeha

Skupno je v Ljudskem vrtu preživel že enajst jeseni, zato se še kako dobro zaveda, kako pomemben je jesenski del sezone. »Zmeraj rečem, da se že jeseni postavlja odločilne temelje, da lahko spomladi osvajaš lovorike ter premaguješ evropske izzive. Kot prvak svoje države se lahko lažje uvrstiš v katero od evropskih tekmovanj.« 

»Z nekoliko božje pomoči nam morda uspe znova priti vse do skupinskega dela. Najprej pa je treba biti prepričljiv v domačem tekmovanju in to, kar nam je uspelo doslej, nam daje veliko upanje za leto 2019,« je povedal za klubsko spletno stran.

»Hrepenimo po zmagah in novih lovorikah«

Vijoličastim pa letos uspeva tudi v pokalu, kjer so dvakrat napredovali po preobratih v zadnjih trenutkih srečanj. V sami končnici so z odločnostjo odpravili drugoligaški Bravo in Domžale.

»Res smo lahko zadovoljni, v vseh pogledih. Zame veliko pomeni tudi ta podatek pri ocenjevanju naše uspešnosti. Vemo, da sta vmes že minili dve leti, od kar smo nazadnje igrali v finalu pokalnega tekmovanja. Ob vrnitvi naslova prvaka je tudi pokalna trofeja naš cilj, da bi po letu 2016 spet slavili tudi v pokalu,« si pokalnega uspeha želi Tavares.

»Zares dosegamo veliko zadetkov, kar je za nas napadalce še posebej pomembno. Vse kaže na to, kako zelo smo motivirani. Prav hrepenimo po zmagah in novih lovorikah,« razkriva kapetan Maribora.

Žalosten dan proti Olimpiji

Jesen je bila polna uspehov in zmag za vijoličaste, sliko je skazil le poraz na derbiju z Olimpijo. A prav po porazu na večnem derbiju so nogometaši Maribora nanizali serijo zmag.

»Ta dan je bil zares precej žalosten, ni pa nas odvrnil od naše namere, ki je zmagovati na vsaki tekmi. V nadaljevanju smo nanizali pet zaporednih zmag in si do zimskega premora priigrali kar devet točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem. S tem smo dokazali, zakaj je Maribor največji klub v državi. Tudi zaradi odzivov na kakšno vmesno manj prijetno situacijo,« poudarja najboljši strelec slovenskega prvoligaškega tekmovanja v zgodovini.

»Ta dan je bil zares precej žalosten, ni pa nas odvrnil od naše namere, ki je zmagovati na vsaki tekmi.« - Marcos Tavares o porazu na večnem derbiju.

Čez praznike v Braziliji, popolnega počitka ne bo

Nogometaši trenutno preživljajo več kot zaslužene proste dni. Tavares bo z družino po dolgem času praznike znova preživel v rodni Braziliji, kjer se bo mudil vse do začetka priprav. A popolnega počitka si kapetan Maribora ne bo privoščil. Treniral bo tudi v domovini nogometa in sambe.

»Kakšnih petnajst dni bomo le lahko pozabili na nogomet, nato pa se bo moral vsak izmed nas začeti pripravljati po individualnem programu, ki nam ga je trener že poslal. Nato sledi ustaljen ritem. Najprej priprave v Moravskih Toplicah, nato selitev v Antalyjo. Prednost, ki smo si jo priigrali, gotovo prinaša nekoliko več prepotrebnega miru, a tudi motivacijo za naprej,« pravi Tavares.

»Potek priprav nam je že dodobra znan, iz leto v leto zadeve le nadgrajujemo. O tem pa kaj več po praznikih. Do ponovnega zbora pa bi vsem navijačem zaželel srečno novo leto in da se bomo v letu 2019 znova skupaj veselili novih uspehov,« se je preko klubske strani navijačem javil največji ljubljenec občinstva.

View this post on Instagram

Let’s go to ??✈️ #brazil

A post shared by Marcos Tavares (@marcostavares9) on

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice