Maribor je v tretjem udejstvovanju v elitni ligi prvakov zbral tri točke in splošno pustil dober vtis. Remiji s Spartakom in Sevillo bi kmalu lahko bili tudi zmage, ponesrečila se je le domača tekma z Liverpoolom.

Nogometni klub Maribor je v svoji tretji ligi prvakov v zgodovini dokazal, da tudi v najelitnejši druščini nikakor ni avtsajder. Čeprav Mariborčani niso zmagali nobene tekme in so domače srečanje z Liverpoolom izgubili s kar 7:0, so v skupini z nenavadnimi rezultati zbrali tri točke.

Maribor je s tremi remiji v ligi prvakov zaslužil dodatnega 1,5 milijona. Skupno bo letošnja evropska sezona mariborski blagajni prinesla skorajda 20 milijonov evrov, kar je nepredstavljiv znesek za slovenske razmere.

Skupina s čudnimi rezultati

Vsaj eden izmed treh remijev na tekmah s Spartakom in Sevillo bi kaj kmalu lahko bil tudi zmaga. Prav na vseh treh tekmah, ki so se končale z delitvijo točk, je Mariborčanom ostal grenak priokus.

Maribor je letos tekmoval v močni skupini z Liverpoolom, Sevillo in Spartakom, ki so jo zaznamovali nenavadni rezultati oziroma visoke zmage različnih moštev. Tako je denimo Spartak, ki je z Mariborom dvakrat dobro odnesel z remijem, Sevillo visoko premagal s 5:1, na včerajšnji tekmi z Liverpoolom pa tako kot Maribor izgubil s kar 7:0.

Maribor bi si zaslužil ligo Evropa

Ob osvojenih treh točkah je Maribor v skupini zasedel zadnje mesto, a tudi pomočnik trenerja Seville Ernesto Marcucci je včeraj na novinarski konferenci po tekmi izpostavil, da so lahko mariborski navijač izredno ponosni na svoje ljubljence ter da bi si Maribor zaslužil nadaljevanje evropske sezone v ligi Evropa.

Boljši kot evropski velikani

Maribor je letošnjo ligo prvakov končal celo z boljšim izkupičkom kot slovita Borussia Dortmund in Monaco, ki sta zbrala po dve točki ter nekdanjim klubom Zlatka Zahoviča Benfico, ki je ostala brez ene same točke. Maribor je osvojil več točk tudi kot grški velikan Olympiakos, ciprski Apoel in bogati azerbajdžanski Qarabak.

Tekme Maribora v letošnji ligi prvakov

13. 9.
NK Maribor 1:1 Spartak
Bohar 85', Samedov 59'

26. 9.
Sevilla 3:0 NK Maribor
Ben Yedder 27', 38', 83'/11m

17. 10.
NK Maribor 0:7 Liverpool
Firmino 4', 54', Coutinho 13', Salah 19', 39', Oxlade-Chamberlain 86', Alexander-Arnold 90'

1. 11.
Liverpool 3:0 NK Maribor
Salah 49', Can 64', Sturridge 90'

21. 11.
Spartak Moskva 1:1 NK Maribor
Ze Luis 82', Mešanović 90'+2

6. 12.
NK Maribor 1:1 Sevilla
Tavares 10', Ganso 75'

FOTO: Mediaspeed 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice