Dvoboj v Mostarju je terjal davek. Velik davek. Poškodoval se je namreč Marko Šuler, steber obrambe vijoličastih, brez katerega si Darko Milanič ne zna predstavljati začetne enajsterice.

Ljudski vrt, dom prvakov. Kjer so 27.5. končali, 15.7. začenjajo. Nov boj za naslov prvaka, pri katerem je prva tekma vedno pomembna. Za spoznanje, kaj se je opravilo v pripravljalnem obdobju. In za dodatno energijo pred novimi izzivi, ki jo je prinesla tudi uspešna premiera v Mostarju.

Manjkala bosta Šuler in Bohar

»Manjkala bosta Bohar in Šuler. Bohar je ostal izven kadra že v sredo, ko se je poškodoval na zadnjem treningu. Oziroma obnovil poškodbo. Pojavil pa se je zaplet s Šulerjem, ki si je v Mostarju močno zvil gleženj in zagotovo ne bo nared za nastop,« je pred današnjo tekmo z Aluminijem razkril primorski strateg. A če odsotnost izkušenega koroškega branilca na tekmi s Kidričani ne bi smela biti tak problem, bo seveda drugače, če bo moral Šuler izpustiti tudi povratni obračun 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Zrinjskemu, ki bo na sporedu v sredo v Ljudskem vrtu.

»Zelo pomembno je bilo zmagati prvo tekmo v sezoni in si priigrati prednost v dveh kvalifikacijskih dvobojih. Nalogo smo dobro opravili, zadeli dvakrat, kar je sodilo med glavne želje pred tekmo. Se pa zavedamo, da je to šele prva polovica poti. Tudi na domačem igrišču bo treba odigrati na visokem nivoju, dvoboj še ni odločen,« poudarja Marwan Kabha.

Otvoritev prvenstva z Aluminijem

»Aluminij je bil za nas v prejšnji sezoni kot Zavrč pred dvema letoma. Toda letos bo drugače. Tudi prvo tekmo v prvenstvu moramo zmagati, da odpremo še ta del sezone na pravi način. Upamo, da bomo opravili dobro tudi na našem stadionu, pred našimi navijači. To je zelo pomembno, saj želimo biti znova biti prvaki in tudi to je naš cilj sezone. Predvsem pa se zavedamo pomena dobrega začetka. Prva polovica sezone je bila lani zelo uspešna za nas, nismo izgubili 18 tekem zapored in držali formo na visokem nivoju. To bi radi ponovili. Tokrat še z več osvojenimi točkami. Vedno želimo napredovati kot ekipa in upam, da nam bo uspelo,« še dodaja Kabha.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice