Nogometaši Maribora so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenija merili z ekipo Taborja iz Sežane, ki ga vodi slavno ime. Zmaga Maribora bi izpodrinila Olimpijo iz prvega mesta na lestvici.

Maribor po derbiju v Murski Soboti, ko je vzel skalp Muri, ni imel dosti časa za počitek. Danes v Ljudskem vrtu gosti Tabor iz Sežane, ki je pod vodstvom Maura Camoranesija v prejšnjem krogu premagal Domžale. Nogometaši Maribora imajo odlično priložnost, da se zavihtijo na vrh prvenstvene lestvice, saj je Olimpiji danes vnovič spodletelo odnesti in je le remizirala proti Rudaru iz Velenja. Razlika med Mariborom in Olimpijo tako znaša samo dve točki.

NK MARIBOR: Pirić, Peričić, Mitrović, Koblar, Viler, Cretu, Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Kotnik, Mešanović. Klop: Cotman, Rajčević, Kolmanič, Maher, Bajde, Mihelič, Tavares. Trener: Darko Milanič.

CB24 TABOR: Šugić, Azinović, Serge, Nemanič, Horvat, Mehmedović, Grobry, Sever, Mihaljević, Stančič, Ndzengue. Klop: Rener, Zebić, Vukelić, Pittinari, Stevanović, Babić, Laukžemis. Trener: Mauro Camoranesi.

Maribor - CB24 Tabor 0:0 (0:0)

Rumeni karton: Cretu (65), Sever (79)
 

V sedmi minuti so prvi zapretili gostje, ko je po skrajšanem kotu podal Sever, Grobry pa ni uspel priti do zaključka v kazenskem prostoru. Na drugi strani je v deveti minuti do udarca prišel Požeg Vancaš, a ni bil natančen.

Le minuto zatem je poskušal Kronaveter, ki je ciljal mimo leve vratnice.

V 14. minuti so ponovno bili nevarni gostje, Horvat je v kazenskem prostoru zadel Koblarja, žoga se je odbila v kot

Mariborčani so v 18. minuti prišli v enem napadu do dveh udarcev, obakrat uspešno posredovanje vratarja Šugića: najprej je odbil poskus Kronavetra, nato pa bil še na pravem mestu, ko je ciljal Požeg Vancaš.

Domači vršijo pritisk, po strelu Mešanovića v 21. minuti gostujoči vratar uspešno odbil žogo, v isti minuti odlično posredovanje gostujočega vratarja, ko je Kronaveter podal do Kotnika ta pa sprožil proti vratom.  

Nov poskus Kotnika, ki je v 33. minuti z roba kazenskega prostora meril čez prečko. Že v naslednji minuti nova nevarna akcija Mariborčanov, Mešanović skušal podati, ampak je gostujoči vratar pravočasno reagiral.

KONEC PRVEGA POLČASA

Maribor v drugi polčas vstopa z isto enajsterico.

Že v 47. minuti poskuša z glavo Mešanović, žoga odletela mimo leve vratnice, v nadaljevanju je bil najvišji Mitrović, a ne dovolj natančen.

Gostje v 52. minuti skušajo v protinapadu, Ndzengue zadeva zunanji del mreže.

Viler je švignil mimo gostujočih branilcev v 54. minuti, a ni bil dovolj natančen pri udarcu z razdalje.

Gostujoči vrata Šugić je imel v 56. minuti nekaj težav ob predložku Peričića, a so gostje razčistili.

Tavares vstopil v 63. minuti namesto Kotnika.

Cretu si je prislužil v 66. minuti rumeni karton, kar pomeni, da bo na naslednji tekmi počival.

Nevaren pokus gostov, Grobry je v 67. minuti meril nad prečko.

Druga menjava v domačem moštvu. V 77. minuti v igro vstopa Rene Mihelič, ki je zamenjal Pihlerja. Miheliča smo nazadnje v vijoličastem dresu videli 16.5.2010.

V 82. minuti je Tavares prišel do izjemne priložnosti, ampak bil nenatančen.

Vstopili v 90. minuto, sodniški dodatek dolg tri minute.

KONEC TEKME

Maribor ni uspel izkoristiti darila Olimpije in je proti Taboru le remiziral. Prvouvrščeni Olimpiji so se Mariborčani približalo na eno točko razlike.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

Navdušil me je vrhunski nogomet Maribora!!!!! Tako se igra, res se vidi delo g. Ribara.

Starejše novice